Dezbatere reprogramată de liberali din cauză că Primăria nu le oferă o sală

marți, 29 august 2017, 01:50
1 MIN
 Dezbatere reprogramată de liberali  din cauză că Primăria nu le oferă o sală

Liberalii critică Primăria pentru că instituţia nu le-a permis să organizeze o dezbatere pe tema fotbalului ieşean într-o sală a municipalităţii. Eveni­mentul era programat să aibă loc pe 31 august, iar una dintre temele propuse viza natura asocierii între CSM Politehnica Iaşi şi Fotbal Hebdo.

 „Fiind o iniţiativă a unui partid politic, în speţă PNL Iaşi, consi­de­răm că este oportun ca această dezbatere să fie asumată de către acest partid în totalitate şi să nu implice instituţii ale statului şi resursele financiare afe­rente pentru organizarea unor manifestări asumate politic“, se arată într-o adresă semnată de viceprimarul Gabriel Harabagiu, prin care Primăria refuză să pună la dispoziţie Sala Mare a instituţiei. În schimb, liberalii spun că iniţiativa a aparţinut grupului de consilieri locali ai PNL şi nu a fost vorba despre o acţiune de partid.

„Această dezbatere nu ar fi fost a PNL, ci a Consiliului Local cu societatea civilă şi cu actori direct implicaţi în finanţarea clubului de fotbal. Banii ieşenilor finanţează cu vârf şi indesat fotbalul, iar responsabilitatea este a Consiliului Local şi a Executivului“, a comentat consilierul liberal Răzvan Timofciuc. El a adăugat că Primăria permite frecvent organizarea de evenimente în Sala Mare a instituţiei, inclusiv private. Potrivit lui Timofciuc, grupul de consilieri ai PNL a reprogramat dezbaterea pentru luna septembrie la o dată care va fi anunţată ulterior. 

 

 

Comentarii