Doi jucători formaţi în Iaşi „s-au dus pe apa Jiului”

luni, 13 ianuarie 2014, 02:50
3 MIN
 Doi jucători formaţi în Iaşi „s-au dus pe apa Jiului”

Avrămia şi Herghelegiu au semnat cu CS Universitatea Craiova. Acordul este valabil din vară, însă reprezentanţii clubului oltean sunt dispuşi să negocieze transferul imediat.

CSMS Iaşi nu a fost în stare să-i păstreze pe doi dintre cei mai valoroşi jucători formaţi în Iaşi, Adrian Avrămia şi Andrei Herghelegiu. Internaţionalii de tineret amintiţi, ale căror contracte cu echipa ieşeană expiră în această vară, au semnat înţelegeri cu CS Universitatea Craiova. Acordurile cu oltenii sunt valabile începând cu 1 iulie 2014, jucătorii având dreptul de a semna cu un alt club pentru că au intrat în ultimele şase luni de contract cu Iaşul. Mai mult, e posibil ca Avrămia şi Herghelegiu să plece din Copou chiar în această iarnă, clubul Primăriei Craiova anunţând că va negocia cu Iaşul această tranzacţie. Fotbaliştii au anunţat că decizia de a pleca din oraşul unde au crescut a fost generată de diferenţa mare dintre ofertele pe care le-au primit. „Dacă aveam o ofertă bună, semnam sigur cu Iaşul. E oraşul în care am crescut, în care m-am afirmat, unde am prieteni, rude. Am tot aşteptat să primesc oferta promisă până pe 8 ianuarie, când am fost la Bucureşti şi am semnat cu Universitatea Craiova, un club care are un proiect extrem de interesant. Clubul craiovean a decis să anunţe mutarea la sfârşitul săptămânii trecute. Acum, nu vreau să mai dezgrop morţii şi să spun mai multe legate de situaţia mea la Iaşi. Fotbalul merge înainte, viaţa merge înainte. Cred că am luat cea mai bună decizie pentru mine. Rămâne de văzut dacă voi pleca la Craiova acum sau în vară. Dacă se vor înţelege cluburile şi voi pleca acum, cred că va fi mai bine pentru toată lumea. Dacă nu, voi da totul pentru Iaşi până în vară. Nu sunt eu genul de om care să nu se dedice sută la sută pentru echipa la care joacă, aşa cum s-a spus şi în prima parte a campionatului” a spus Herghelegiu. Şi Avrămia consideră că ar fi bine să plece din Iaşi acum: „Ştiu că lumea ne va judeca, însă ofertele pe care le-am primit din partea celor două cluburi, CSMS şi Universitatea, nu pot fi comparate. În plus, planurile clubului craiovean sunt impresionante. Cred că toată lumea ar avea de câştigat dacă am pleca încă de acum. CSMS ar câştiga nişte bani, noi am avea timp să ne acomodăm, Craiova s-ar putea baza mai repede pe noi”.

Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, a susţinut însă că nu a primit nicio ofertă de transfer pentru cei doi jucători. „Eram sigur că Avrămia şi Herghelegiu semnaseră cu Craiova! Până acum, nu am primit nicio ofertă oficială din partea Craiovei pentru transferul celor doi. La prima vedere însă, cred că vom refuza, pentru că prioritar e obiectivul, iar noi avem nevoie de jucători sub 21 de ani ca Avrămia şi Herghelegiu. Rămâne însă de discutat”.

În privinţa lui Firoiu, situaţia lui va fi clarificată astăzi sau mâine. „I-am mai lăsat timp de gândire lui Firoiu. Sper ca până marţi să înţeleagă punctul nostru de vedere şi să accepte oferta noastră, pentru a rămâne la echipă” a completat Prunea.

Un croat în locul lui Avrămia?

Vizavi de posibila plecare imediată a lui Avrămia, Iaşul încearcă o soluţie din străinătate pentru acoperirea postului de stoper. Aseară a ajuns în Iaşi Renzo Radina, un fundaş de 1,89 metri născut în Germania pe 26 august 1993, care are dublă cetăţenie, italiană şi croată. Radina a mai evoluat la Gagra (Georgia) şi Segesta Sisak (Croaţia), formaţii care activează în ligile secunde ale ţărilor amintite. Fotbalistul va fi testat în această săptămână de antrenorul Marius Lăcătuş. În ceea ce-l priveşte pe albanezul despre care Lăcătuş spunea că-l aşteaptă, lucrurile se vor clarifica zilele următoare.

 

 

Comentarii