Controale mai severe asupra străinilor. Să fie din cauza atentatelor din lume?

Doi musulmani aflați în Iaşi, unul din Siria, altul din Tunisia, expulzaţi din ţară

luni, 25 iulie 2016, 01:58
1 MIN
 Doi musulmani aflați în Iaşi, unul din Siria, altul din Tunisia, expulzaţi din ţară

Cei doi sunt din Siria, respectiv Tunisia. Un al treilea străin expulzat este din Georgia.

Trei cetăţeni străini din Iaşi, dintre care doi musulmani, au fost informaţi că trebuie să părăsească ţara, şi au fost amendaţi pentru că nu au anunţat autorităţile că le exipră dreptul de şedere. Cei trei străini sunt din Georgia, Tunisia şi Siria.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au desfăşurat în perioada 14 – 21 iulie mai multe acţiuni în cooperare cu alte structuri, iar în cadrul activităţilor desfă­şurate au fost depistaţi cu şedere ilegală trei cetăţeni străini. Aceştia au intrat legal în România, dintre care doi în baza unor permise de şedere în scop de studii şi unul în baza unor convenţii internaţionale, iar la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit ţara şi nici nu au întreprins demersuri pentru prelungirea acestui drept“, au precizat poliţiştii de la Imigrări.

Pentru doi dintre aceştia, poliţiştii au eliberat decizii de returnare prin care persoanele sunt obligate să părăsească România în cel mult 15 zile, iar al treilea cetăţean străin a primit o comunicare de părăsire a ţării. Totodată, cele trei persoane au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 600 de lei fiecare.

Comentarii