Două familii de români ar fi fost vizate de atacuri cu bombe artizanale în M. Britanie

duminică, 09 martie 2014, 17:52
2 MIN
 Două familii de români ar fi fost vizate de atacuri cu bombe artizanale în M. Britanie

 Două familii de români au fost vizate, sâmbătă, de atacuri cu bombe artizanale, a declarat un consilier din oraşul Londonderry, în Irlanda de Nord, citat de cotidianul local Derry Journal, în pagina electronică.
Sâmbătă, la scurt timp după ora 01.35 (03.35 ora României) s-a anunţat ceea ce credem că a fost explozia unei bombe artizanale în faţa unei case din zona Lapwing Way. Proprietatea nu a fost avariată, iar cei patru adulţi şi un copil care se aflau în casă în acel moment nu au fost răniţi.
Aproape în acelaşi timp, un alt dispozitiv a explodat în faţa unei case din apropierea zonei Lincoln Court. Uşa de intrare a fost avariată, dar cei patru adulţi care se aflau în casă la momentul respectiv nu au fost răniţi.
Consilierul SDLP Gerry Diver a condamnat ambele incidente şi a declarat că empatizează cu cei afectaţi, pentru că el însuşi a scăpat la limită din explozia unui astfel de dispozitiv în 2001.
"Acestea sunt acte deplorabile şi ar trebui condamnate cu fiecare ocazie", a declarat Diver.
Se crede că cei vizaţi în atacurile de sâmbătă sunt imigranţi români care munceau şi trăiau în Derry. Poliţia a confirmat că tratează ambele atacuri drept infracţiuni comise din ură şi cred că cele două incidente ar putea avea legătură unul cu celălalt. (Mediafax)

Comentarii