Dragnea mai trage o scatoalcă Iaşului: Regionala CFR Marfă, mutată la Galaţi

vineri, 08 septembrie 2017, 01:50
3 MIN
 Dragnea mai trage o scatoalcă Iaşului: Regionala CFR Marfă, mutată la Galaţi

În locul sucursalei de la Iaşi va funcţiona un Centru Zonal de Marfă, la care a fost adus şef un sucevean. Atribuţiile de regională ale Iaşului au fost preluate total de Galaţi din 1 septembrie.

Printr-o hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor din 25 august, Sucursala ieşeană a CFR Marfă a fost înlocuită de la 1 septembrie cu un Centru Zonal de Marfă, atribuţiile fiind preluate de nou-înfiinţata Sucursală CFR Marfă Galaţi, până acum Centru Zonal. Şeful fostei sucursale şi-a pierdut automat funcţia, iar la conducerea noului centru zonal a fost numit un sucevean – Neculai Bosancu, consilier judeţean din partea PSD. Pe site-ul companiei, modi­ficările au fost operate deja. În prezent, CFR Marfă are sucursale la Constanţa, Craiova, Cluj şi Galaţi, centre zonale la Iaşi, Timişoara, Braşov şi Bucureşti, şi un terminal ferryboat la Constanţa. Mai trebuie precizat că „acţionarii“ sunt statul român, prin Ministerul Transpor­turilor.

Contactat telefonic pentru a explica acest schimb de locuri între Iaşi şi Galaţi, fostul director al fostei sucursale, Dumitru Anchidin, s-a arătat nedumerit de schimbare, şi a pus acest lucru pe seama politicii. El a părut resemnat şi în faţa pierderii funcţiei – pe care o deţinea din septembrie 2012: „Până la urmă, funcţiile de conducere în instituţiile de stat sunt efemere“. Fostul director a adăugat că, în urma unor reclamaţii la adresa lui, „că am furat, că am făcut“, au fost mai multe controale şi verificări la CFR Marfă Iaşi care „nu au găsit absolut nimic“. Pe de altă parte, Anchidin a atras atenţia că centrele zonale au mai puţini salariaţi decât sucursalele, şi că este posibil ca personalul de la Iaşi să-şi reducă efectivul. „Pentru mine este foarte trist că domnul Popa, preşedintele Organizaţiei PSD Iaşi, nu a avut niciun cuvânt de spus, şi mă îndoiesc că dumnealui nu a ştiut de această modificare“, din sucursală în centru zonal, a spus Anchidin. „Sau, dacă a ştiut, atunci e mai grav: înseamnă că nu contează pentru unii“, a continuat el, adăugând că „Popa este un om care are forţa să se bată“.

Pe Maricel Popa nu am reuşit să-l contactăm aseară, pentru un punct de vedere. Anterior, el declarase în mass-media locale că nu a ştiut de această modificare de structură la CFR Marfă. În schimb, deputatul PMP Petru Movilă este convins că decizia este pur politică. „Desfiinţarea Regionalei CFR Marfă, aducerea unui şef de la Suceava care să conducă structura actuală şi mutarea sediului la Galaţi ne întoarce în epoca Năstase. Din cauza luptelor interne din PSD, ieşenii sunt sacrificaţi din nou. Dragnea îşi întoarce toate armele împotriva judeţului Iaşi, desfiinţând, rând pe rând, punctele cheie, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Inspectoratului de Stat în Construcţii, în 2013, când a mutat regionala la Bacău“, a declarat deputatul ieşean. PSD nu este la prima decizie luată în detrimentul Iaşului, adaugă parlamentarul, care trece în revistă promisiunile neonorate şi nerealizările partidului aflat la putere într-un judeţ cu aproape un milion de locuitori: demararea procedurilor pentru studiile de fezabilitate la autostrada Iaşi – Tg.Mureş, o sală de sport modernă, fondurile necesare finalizării şoselei de centură, fonduri insuficiente pentru mo­dernizarea drumurilor judeţene şi spitalul regional de urgenţe.  
 
 

Comentarii