Poveste terifiantă despre animale cu chip de om

Dragostea bolnăvicioasă care a nenorocit un copil de cinci ani

sâmbătă, 03 august 2013, 01:50
3 MIN
 Dragostea bolnăvicioasă care a nenorocit un copil de cinci ani

Tribunalul Iaşi a decis ieri după-amiază să-l aresteze pentru 29 de zile pe denaturatul care a băgat în moarte cerebrală un copil de cinci ani, după ce l-a bătut cu pumnii şi picioarele u mama a fost pusă sub învinuire pentru favorizarea infractorului şi internată la Psihiatrie. Detaliile cazului, făcute ieri publice de procurori, sunt absolut terifiante şi revoltătoare.

O poveste de amor bolnăvicioasă a provocat o tragedie în sânul unei familii dezorganizate din judeţul Iaşi. Mezinul familiei, un copil de cinci ani, se află în moarte clinică pe un pat de spital, iar medicii sunt extrem de sceptici în ceea ce priveşte şansele sale de supravieţuire. Ieri, oamenii legii au luat primele măsuri împotriva celor care au făcut ca viaţa băieţelului, Andrei, să fie menţinută în prezent doar de aparate. Principalul vinovat este concubinul mamei sale, cel care la finele săptămânii trecute a lovit violent băiatul cu pumnii şi picioarele până ce acesta a intrat în stare de inconştienţă. O vină importantă în acest caz o are şi mama, cea care a tolerat comportamentul agresiv al huliganului, în ciuda faptului că şi ea era bătută frecvent de el.

„Tentativă de omor“

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au propus ieri arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Ionel Totoi, de 26 de ani. Solicitarea anchetatorilor a fost admisă de judecători, acuzaţia care i se aduce bărbatului fiind de tentativă la omor deosebit de grav. Potrivit anchetatorilor, Ionel Totoi şi Elena Ciocă (34 de ani) au locuit din luna iunie până în iulie în locuinţa părinţilor femeii, din judeţul Vaslui. Acolo, Totoi i-a bătut pe toţi membrii familiei, aşa că la finele lui iulie s-a văzut nevoit să se mute, cu tot cu iubita sa şi copiii acesteia, în comuna Bălţaţi, judeţul Iaşi. Comportamentul huliganic al lui Ionel Totoi a continuat însă şi aici, printre victimele sale numărându-se de data aceasta şi micuţul Andrei, dar şi celălalt frate al său, de şapte ani, Felix. Pe 28 iulie, de exemplu, l-a bătut violent pe băiatul mare al concubinei sale cu catarama de la curea, deşi acesta nu greşise cu nimic.

Celălalt copil nu a mâncat nimic două zile

La fel s-a întâmplat şi în ziua în care l-a băgat în moarte clinică pe celălalt băiat de cinci ani. Pe 29 iulie, Elena Ciocă se afla la un magazin din sat, când concubinul ei, fără niciun motiv, l-a luat pe Andrei şi l-a dus într-o bucătărie, acolo unde l-a lovit cu sălbăticie cu pumnii şi picioarele peste cap şi abdomen. „Când mama s-a întors acasă, a încercat să-l resusciteze pe băiat, după care a sunat la 112. Suspectul a plecat între timp de la locuinţă, fiind găsit peste câteva ore“, a precizat Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. După demararea anchetei privind starea băiatului, Elena Ciocă a avut o reacţie mai mult decât ciudată, încercând să-l salveze de răspunderea penală pe cel pe care spune că-l iubeşte. Asta cu toate că Totoi i-a nenorocit un copil. Femeia a susţinut în faţa anchetatorilor o mărturie puerilă a huliganului, care a spus că băiatul de cinci ani ar fi suferit o criză de epilepsie şi s-ar fi lovit singur cu capul de piatră. Pentru că a încercat să-i ia apărarea iubitului, Elena Totoi a fost pusă sub învinuire pentru favorizarea infractorului, iar ieri a fost internată la Spitalul de Psihiatrie „Socola“, unde urmează să fie expertizată. Celălalt copil al mamei denaturate, Felix, se află în prezent internat într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Imediat după ce fratele său a ajuns la spital, mama sa a uitat de el şi l-a lăsat să hoinărească pe străzi. Timp de două zile, Felix a stat flămând, numai intervenţia autorităţilor salvându-l să nu moară lihnit de foame.

Comentarii