E loc de câştigat puncte

luni, 26 septembrie 2016, 01:41
2 MIN
 E loc de câştigat puncte

 

Astăzi, de la ora 20:30, Astra Giurgiu – CSM Politehnica Iaşi, în etapa a XI-a a Ligii I de fotbal

  

 
Tăind etapa trecută, prin victoria obţinută în faţa FC Pandurii, şirul de şapte meciuri oficiale fără victorie, CSM Politehnica Iaşi are astăzi prilejul de a umbla iarăşi la clasament. În sens pozitiv! În ultimul meci al rundei a X-a, Iaşul joacă pe terenul unei echipe despre care se spune din ce în ce mai des că are zilele numărate.
Deşi a câştigat anul trecut campionatul iar în acest sezon a reuşit să se califice în grupele Europa League, Astra se confruntă cu grave probleme financiare de când finanţatorul Ioan Niculae a intrat în vizorul justiţiei. Angajaţii au mai multe salarii restante, clubul fiind implicat în mai multe litigii, până şi antrenorul Marius Şumudică dând în judecată clubul la care lucrează. Startul de sezon a reflectat din plin faptul că tensiunile generate de lipsurile financiare nu pot fi depăşite uşor pe plan sportiv, Astra fiind pe locul care duce la barajul de menţinere-promovare în Liga I! Iar episodul din runda precedentă, când vedeta Budescu l-a înjurat pe Şumudică, spune destule despre nervii existenţi în curtea campioanei.
Ieşenii sunt conştienţi că au o pâine de mâncat astăzi, ambii jucători prezenţi la conferinţa de presă de vineri, Gabriel Bosoi şi Narcis Bădic, spunând că Astra nu mai e echipa din sezonul trecut şi că la Giurgiu pot fi obţinute punct(e). Şi antrenorul Nicolo Napoli a anunţat că se gândeşte să nu piardă, deşi tehnicianul a subliniat faptul că gazdele de azi au, în continuare, destui jucători valoroşi.
Italianul nu are prea multe dileme în ceea ce priveşte formula de start, absenţele numeroase (Voicu şi Ţigănaşu sunt suspendaţi, Cristea, Mihalache, Ciucă şi Böle sunt accidentaţi, iar pe Creţu nu se contează) făcând ca primul “11” să fie aproape clar. Şi în ceea ce priveşte variantele de rezervă lucrurile sunt conturate, Napoli anunţând că va deplasa doar cinci rezerve (probabil, acestea vor fi Grahovac, Ştefănescu, Martin, Târşa, Moldovan) şi nu va miza pe vreunul dintre juniorii care s-au antrenat săptămâna trecută la echipa mare.
CSM a făcut deplasarea ieri, cu avionul, la Bucureşti, drumul spre Giurgiu fiind efectuat  apoi cu autocarul. 
 
Formaţiile probabile
Astra: Lung – Săpunaru, Geraldo, Fabricio, Junior Morais – Boubacar, Lovin – Moise, Budescu, Teixeira – Alibec.
CSM: Caparco – Bosoi, Saric, Frăsinescu, Sato – Ciucur, Mitic, Gheorghe, Bădic – Boiciuc, Piccioni.
Arbitri: Cristian Balaj – Ovidiu Artene, Stelian Slabu.

Comentarii