Ediţia de anul acesta a Sărbătorilor Iaşului, plină de „surprize”

vineri, 20 septembrie 2013, 01:50
2 MIN
 Ediţia de anul acesta a Sărbătorilor Iaşului, plină de „surprize”

Ediţia din acest an a Sărbătorilor Iaşului se anunţă a fi una specială. Primarul Gheorghe Nichita a anunţat ieri că Seara Valorilor, organizată în fiecare an la Primărie, va avea loc la Teatrul Naţional. Evenimentul cultural se anunţă a fi de mare amploare, amfitrioana spectacolului fiind Andreea Marin. „Zâna surprizelor“ va modera spectacolul de la Teatrul Naţional, din seara de 14 octombrie.
 

"Seara Valorilor va fi sărbătorită anul acesta la Teatrul Naţional, şi nu în Primărie, dintr-un motiv foarte clar, nu avem locuri suficiente pentru numărul de participanţi. Vrem să punem în evidenţă şi corul Universităţii George Enescu, şi corul Filarmonicii, precum şi corul şi orchestra Operei. Vom da premii, vom avea momente artistice deosebite. Cea care va modera Seara Valorilor va fi Andreea Marin, cea cu care deja am convenit să fie prezentă“, a declarat primarul Gheorghe Nichita. O altă noutate din acest an constă în mutarea concertului aniversar de pe 14 octombrie, în seara următoare. Municipalitatea a convenit cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei ca ziua Sfintei Parascheva să fie dedicată exclusiv pelerinilor. Mai ales că, de regulă, mulţi dintre aceştia încă se roagă la moaşte în timpul concertului din Piaţa Palatului Culturii. În consecinţă, spectacolul a fost mutat marţi seara, pe 15 octombrie, în acelaşi loc, pe esplanada din faţa Palatului. Edilii nu au dezvăluit deocamdată numele artiştilor care vor concerta de Sărbătorile Iaşului, aceştia fiind în negocieri cu impresarii. Ieşenii vor avea parte şi în acest an de focuri de artificii.

Târgurile rămân pe aceleaşi amplasamente ca anul trecut

Primăria va demara săptămâna viitoare înscrierile pentru târgurile care vor avea loc de Zilele Iaşului. Acestea vor fi organizate pe aceleaşi amplasamente ca anul trecut, deşi esplanada din faţa Halei Centrale este complet modernizată. Astfel, Sărbătoarea vinului va avea loc pe Splai Bahlui, între Podu Roş şi pod Cantemir, târgul de blănuri, în spatele Halei Centrale, iar cel de artizanat de-a lungul străzii Palat. Pentru târgul de blănuri, comercianţii sunt aşteptaţi la înscrieri pe 25 şi pe 26 septembrie. Programul de înscrieri pentru comercianţii de obiecte de cult şi flori va fi pe 27 septembrie, artizanat – 30 septembrie şi 1 octombrie, iar Sărbătoarea Vinului – 2 octombrie. Următoarele două zile vor fi destinate înscrierilor pentru comercializarea produselor alimentare. Primăria va preda spaţiile pe 7 şi pe 8 octombrie, pentru amplasamentele cedate fiind încasat preţul de 27 de lei/mp/zi. Târgul de toamnă şi Sărbătoarea Vinului va avea loc în perioada 10-15 octombrie, între orele 10 şi 23.

Comentarii