Elevii de la Colegiul Mihail Sadoveanu au obţinut nouă premii la un important concurs de chimie

luni, 10 aprilie 2017, 15:40
1 MIN

Sâmbătă, 8 aprilie 2017, s-a desfăşurat la Iaşi, a IX-a edţie a concursului naţional de chimie MAGDA PETROVANU, concurs organizat de FACULTATEA DE CHIMIE din cadrul UNIVERSITĂŢII îîALEXANDRU IOAN CUZA. Participarea a fost numeroasă, aproximativ 1500 elevi din 13 judeţe ale ţării, Bucureşti şi Chişinău. După concurs, elevii de gimnaziu au participat la o sesiune de experimente chimice spectaculoase, prezentate de studenţii de la Facultatea de chimie. 

Festivitatea de premiere a avut loc în Aula MIHAI EMINESCU, într-un cadru emotionant. S-au premiat elevii cu rezultate remarcabile, dar şi profesorii lor îndrumători, precum şi şcolile din care provin.Elevii premianţi au primit halate şi ochelari de protecţie pentru experimente de la firma BASF, cel mai mare complex chimic din lume, precum şi alte materiale din partea universităţii ieşene.

Pentru Colegiul Naţional MIHAIL SADOVEANU participarea la acest concurs este o tradiţie,  elevii obţinând în fiecare an rezultate remarcabile. La aceasta ediţie, elevii Colegiului Sadoveanu au obţinut 4 premii I, doua premii III si 3 mentiuni.  Ca profesor îndrumator, prof. dr, Pintilie Otilia a primit premiul PROFESORUL DE CHIMIE, iar Colegiului Naţional MIHAIL SADOVEANU i s-a acordat premiul ŞCOALA DE CHIMIE Aceste premii sunt obţinute de către şcoala noastră pentru al patrulea an consecutiv. 

 

Comentarii