Elevii din Dagîţa expun vineri la Palatul Copiilor

miercuri, 13 aprilie 2016, 19:38
1 MIN
 Elevii din Dagîţa expun vineri la Palatul Copiilor

Un eveniment inedit va avea loc vineri, la Palatul Copiilor, unde se va deschide expoziţia „Photo Voice“, organizată de Şcoala Gimnazială Dagîţa, Primăria Dagîţa şi Palatul Copiilor din Iaşi. Aceasta face parte din proiectul „Centru de Organizare pentru Integrare şi Informare – C.O.P.I.I. pentru comunitatea Poenile“. 

Tema expoziţiei este „Joaca“, iar lucrările sunt realizate de către elevi. Proiectul, ce se implementează în perioada 11.noiembrie 2014 – 30.aprilie 2016, are ca obiectiv general îmbunătăţirea accesului la servicii sociale, sanitare, de educaţie formală şi nonformală în vederea reducerii distanţei sociale a romilor din satul Poienile faţă de restul comunei, în timp de 18 de luni.

„Obiectivele specifice sunt dezvoltarea dezvoltarea de servicii integrate pentru un număr de 68 de copii romi aflaţi în situaţie de risc din satul Poienile, pe o perioadă de 10 luni, creşterea nivelului de conştientizare privind importanţa educaţiei în rândul a 68 de romi din Poienile prin dezvoltarea de ateliere de educaţie parentală, pe durata a 10 luni şi crearea premiselor pentru conceptul de servicii integrate prin construirea, în timp de 6 luni, a unui centru educaţional de 200 de mp în satul Poienile“, a declarat Viorel Iuraşcu, manager de proiect. 

Comentarii