Eşec al negocierilor liderilor Sanitas cu ministrul Sănătăţii

miercuri, 08 iulie 2015, 17:03
2 MIN
 Eşec al negocierilor liderilor Sanitas cu ministrul Sănătăţii

Sindicaliştii vor salarii mărite cu 10%, Guvernul oferă doar jumătate.

Liderii judeţeni ai Federaţiei Sanitas s-au întâlnit la Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute, cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, pentru negocieri privind creşterile salariale din sistemul de sănătate şi cele din sistemul medico-social. Discuţiile însă nu au ajuns la un numitor comun, ministerele anunţând că pot oferi doar o creştere salarială de 5%, şi nu de 10%, aşa cum solicită personalul din sistem. Ca umare, Federaţia Sanitas a anunţat că în ţară vor începe proteste dacă următoarea rundă de negocieri nu va aduce rezultatul scontat.

„Conducerea federaţiei avertizează reprezentanţii Guvernului, mai ales pe cei ai Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Muncii, că soluţionarea revendicărilor membrilor pe care îi reprezintă nu mai poate fi tergiversată, iar dacă până la data de 15 iulie nu va fi prezentată o ofertă de creştere salarială care să satisfacă angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, după această dată vor fi reluate acţiunile de protest“, se spune în comunicat.

Principala cerere a sindicaliştilor din sănătate este creşterea salariilor cu 10%. Reprezentanţii Sanitas mai cer Guvernului să răspundă solicitărilor înaintate Executivului încă din luna aprilie. Sindicaliştii solicită creşterea veniturilor tuturor angajaţilor din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi medico-socială, definitivarea şi punerea în aplicare a legislaţiei de salarizare specifică sistemului medical, elaborarea şi aplicarea unui regulament de sporuri şi asigurarea unei finanţări adecvate spitalelor publice.
 

Comentarii