EXCLUSIV Modalitate de protest extremă: Un deţinut şi-a cusut gura cu sârmă

marți, 18 martie 2014, 02:50
2 MIN
 EXCLUSIV Modalitate de protest extremă: Un deţinut şi-a cusut gura cu sârmă

Caz şocant petrecut în cadrul Penitenciarului de Maximă Si­guranţă din Iaşi. Un tânăr condamnat pentru tentativă la omor a apelat la o măsură extremă pentru a protesta faţă de decizia de izolare ce îi este aplicată de către conducere. Culiţă Totoi a ales să îşi bată un cui în cap la finele săptămânii trecute, iar ieri angajaţii penitenciarului l-au găsit pe ieşean cu gura cusută cu sârmă. Bărbatul a fost transferat imediat la Spitalul „Sfântul Spiridon“, aco­lo unde i s-a îndepărtat sârma din buze, după care trimis înapoi în penitenciar, au declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ surse din cadrul unităţii. Deţinut ar fi optat însă să rămână cu cuiul în creştet.

Nemulţumit de o sancţiune

Culiţă Totoi, de 22 de ani, ar fi nemulţumit de faptul că a fost introdus la izolare de conducerea unităţii după ce, recent, în bagajul său a fost găsită o coadă de lingură. De câteva zile, deţinutul re­fuză şi hrana oferită de angajaţii Peniten­ciarului Iaşi. „Se plânge că este semiparalizat, că abia poa­te merge, însă cu toate astea a fost introdus la izolare. Într-adevăr, el se deplasează cu dificultate“, au precizat sursele citate. În schimb, deşi „Ziarul de Iaşi“ a solicitat în scris un punct de vedere oficial reprezentanţilor Penitenciarului Iaşi, aceştia nu au furnizat un răspuns până la închiderea ediţiei.

Culiţă Totoi a fost condamnat definitiv în 2011, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Ro­mâniei, la şase ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Totoi, care este originar din loca­litatea Lungani, a comis fapta pe 27 septembrie 2010. Atunci, tânărul, – de meserie cioban -, s-a întâlnit cu un alt oier, Vasile Struţ, la oborul din Podu Iloaiei. Totoi i-a reproşat victimei că fiul acesteia l-a bătut şi i-a luat nişte bani, iar cei doi s-au luat la ceartă. În timpul conflictului, Totoi l-a în­junghiat pe Struţ cu un cuţit. Acesta din urmă a fost salvat de medici.

Comentarii