Executorul Mereuţă nu a avut noroc în instanţă. Rămâne sub control judiciar

sâmbătă, 13 februarie 2016, 02:56
2 MIN
 Executorul Mereuţă nu a avut noroc în instanţă. Rămâne sub control judiciar

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au respins în cursul zilei de ieri solicitarea formulată de executorul judecătoresc Lăcrămioara Mere­uţă, care a solicitat să i se revoce controlul judiciar sub care este cercetat. Ordonanţa de prelungire a acestei măsuri preventive a fost semnată zilele trecute de procurori, însă executorul nu a fost mulţumit, şi a apelat la instanţă.

Lăcrămioara Mereuţă este cercetată într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, fiind şi reţinută pentru 24 de ore în acest caz. Dosarul a fost deschis ca urmare a mai multor plângeri înaintate de persoane care au susţinut că li s-au vândut imobile sau bunuri la preţuri mai mici decât cele reale. Printre cele care au depus plângere în acest dosar se numără şi omul de afaceri Constantin Şorănescu.

Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi formulat o plângere după ce i s-ar fi vândut, de biroul de executor judecătoresc al Lăcrămioarei Mereuţă, un imobil subevaluat. Lăcrămioara Mereuţă este acuzată de pro­curorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi pentru abuz în serviciu, fals şi constituirea unui grup infracţional organizat. Alături de celelalte persoane din dosar, aceasta ar fi organizat o serie de licitaţii în care s-ar fi vândut bunuri la preţuri subevaluate. La licitaţii participau şi persoane care aveau rolul de „mână moartă“.

Comentarii