De Business

Punem punctul pe știi

Expoziţie inedită: Noul concept de ARO, roboţi, drone, expuse la Palas! (FOTO)

vineri, 15 mai 2015, 01:50
2 MIN

Vreţi să vă puneţi la punct cu noutăţi din domeniul tehnicii? Atunci nu rataţi zilele acestea târgul de profil de la Palas Mall. Cea de-a VII-a ediţie a EUROINVENT, cea mai mare expoziţie de invenţii, proiecte şi cercetări din sud-estul Europei, poate fi vizitată începând de ieri în Atriumul Palas Mall.

 

“Timp de trei zile, Iaşul va fi centrul inventicii mondiale, toţi cei pasionaţi de tehnologii de ultimă generaţie şi de inovaţiile din domenii variate putând admira exponate de pe întreg mapamondul”, au subliniat organizatorii. La această manifestare participă inventatori de toate vârstele, care îşi vor face cunoscute creaţiile din domenii variate, de la cele din sănătate şi materiale de construcţii, până la jocuri şi sisteme de protecţie a mediului. Printre inventatori se numără şi Tenith Adithyaa, un copil geniu al Indiei, care la cei 16 ani ai săi are deja peste 17 invenţii în palmares în domenii precum protecţia mediului ori software development. Un alt stand ce merită vizitat este cel al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”.
 
Cu acest prilej, studenţii acestei instituţii de învăţământ vor prezenta pasionaţilor de tehnologie mai multe maşini de curse, noul concept de ARO, roboţi, drone precum şi instalaţii mecanizate precum şi multe alte invenţii. Euroinvent este organizat de Forumul Inventatorilor Români, Centrul de Informare Europe Direct Iaşi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Expoziţia reuneşte creaţii din Marea Britanie, Croaţia, Egipt, India, Polonia, Coreea, Bulgaria, Macedonia, Taiwan şi multe alte ţări. Reprezentate de inventatori vor fi şi România şi Republica Moldova, care vor expune un număr mare de inovaţii. Festivitatea de premiere a celor mai interesante exponate va avea loc sâmbătă, la ora 16. Euroinvent este singurul eveniment din România organizat cu sprijinul International Federation of Inventors Associations, aşa cum este şi Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, au subliniat organizatorii.
 

 

Comentarii