Fene Grup, în cursa pentru o lucrare de la Consiliul Judeţean

marți, 03 septembrie 2013, 01:50
2 MIN
 Fene Grup, în cursa pentru o lucrare de la Consiliul Judeţean

Valoarea acesteia este de 3,26 milioane lei. Lucrarea face parte dintr-o serie mai amplă, în cadrul reabilitării spitalelor din Iaşi

Firma fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, încearcă să obţină un contract de 3,26 milioane lei de la Consiliul Judeţean. Fene Grup SRL s-a înscris la licitaţia pentru adjudecarea lucrărilor de construcţii din cadrul proiectului de reabilitare a ambulatoriului Spitalului de Neurochirurgie. Deschiderea ofertelor a avut loc ieri, urmând ca firmele calificate să participe la o etapă finală de selecţie prin licitaţie electronică. Cu o ofertă de 3,21 milioane lei, Fene Grup pare a avea puţine şanse să-şi adjudece contractul, oferta fiind a şaptea ca valoare dintre cele nouă firme participante. Cea mai bună ofertă a fost depusă de Moldoconstruct SA, care a solicitat pentru efectuarea lucrărilor 2,46 milioane lei. Suma este cu aproape un sfert mai mică decât valoarea estimată totală a contractului, de 3,26 milioane lei. Pe locul doi între competitori s-a situat Iasicon SA, care a depus o ofertă de 2,88 milioane lei. Următoarele locuri au fost ocupate de SC Construcţii Unu SA şi SC DAS SRL, cu oferte de aproape 3,06 milioane lei. Firmele participante la licitaţie au posibilitatea să-şi îmbunătăţească oferta financiară în cadrul etapei de licitaţie electronică. „Este un proiect deosebit de important pentru CJ. El face parte dintr-o serie de patru ambulatorii pe care CJ le reabilitează în această perioadă, respectiv cel al fostului spital «Sf. Ioan», actuala secţie exterioară a Spitalului «Sf. Spiridon», care s-a şi finalizat, cel al Maternităţii «Cuza Vodă», cel al Spitalului de Pneumoftiziologie şi cel al Spitalului de Neurochirurgie. Valoarea totală a celor patru ambulatorii se ridică la aproximativ 27 milioane lei“, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ, Marius Pârciu.

Lucrările de la Spitalul de Neurochirurgie presupun efectuarea de reparaţii şi consolidări la stâlpi, grinzi şi planşeele subsolului tehnic, realizarea de rampe de acces şi grupuri sanitare pentru persoanele cu handicap, înlocuirea tâmplăriei cu PVC şi aluminiu, refacerea finisajelor interioare, refacerea instalaţiilor sanitare, electrice şi termice existente, instalarea de aparate de climatizare şi ventilare, ca şi contorizarea separată a consumurilor de utilităţi pentru ambulatoriu. După reabilitare şi modernizare, ambulatoriul va avea o suprafaţă desfăşurată totală de 1.100 mp. Lucrările ar urma să dureze maximum 12 luni din momentul emiterii ordinului de începere a acestora şi după predarea amplasamentului către constructor.
 

Comentarii