Fenechiu aştepta decizia de liberare, ieri. Judecătorii vasluieni l-au amânat

miercuri, 24 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Fenechiu aştepta decizia de liberare, ieri. Judecătorii vasluieni l-au amânat

Magistraţii Judecătoriei Vaslui ezită să ia o decizie în dosarul prin care fostul ministrul al Transporturilor, Relu Fenechiu, a cerut să fie eliberat condiţionat. Ex-liberalul se aştepta ieri la o decizie din partea judecătorilor, însă ma­gistraţii din judeţul vecin au stabilit că mai au nevoie de timp pentru a delibera şi au amânat pronunţarea pentru 6 iunie.

Cererea de liberare condiţionată a lui Relu Fenechiu vine după ce cele două pedepse ale aces­tuia, de 5 ani şi de 3 ani şi 10 luni de închi­soare, au fost contopite. A rezultat o pedeapsă definitivă de 5 ani şi jumătate, iar Fenechiu consideră că a executat îndeajuns pentru a fi liberat condiţionat

Relu Fenechiu, ex-ministru al Transpor­turilor, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în ianuarie 2014. Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul „Transformatorul“, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituþiei.
 
Alături de Relu Fenechiu a mai fost condamnat şi fratele său, Lucian, care a primit şi el aceeaşi pedeapsă. Lucian Fene­chiu a fost, între timp, liberat. Alţi trei directori din cadrul SISEE au fost, de asemenea, condamnaţi în acest dosar. Anul trecut, Relu Fenechiu a recunoscut o mită de un milion de euro şi a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. El mai este cercetat într-un dosar privind o mită de peste 4 mi­lioane de euro. 
 
 

Comentarii