Fenomen rar la Iaşi. Două drumuri judeţene ar putea fi reabilitate complet

miercuri, 05 august 2015, 18:49
2 MIN
 Fenomen rar la Iaşi. Două drumuri judeţene ar putea fi reabilitate complet

Drumurile judeţene ar putea cunoaşte un miracol. După ani de zile în care singurele intervenţii pe drumuri au fost pietruirea, montarea de plombe şi aşternerea de covoare asfaltice subţiri, două tronsoane de drum sunt programate pentru reabilitare totală.

„Este vorba de tronsoane incluse în masterplanul drumurilor judeţene. Din primăvară se lucrează la documentaţiile necesare. Avem două prime studii de fezabilitate finalizate şi le-am trimis la Autoritatea Naţională pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice spre avizare. Dacă totul decurge aşa cum ne dorim, drumurile vor intra în lucru încă din acest an“, a declarat şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP), Daniel Minciună.

Pe lista de priorităţi a DJADP se află un tronson de 2,2 km din DJ 248D de pe raza comunei Tomeşti, din satul Păun până la intersecţia cu DN 28 şi unul de 4 km din DJ 207A Storneşti – limită judeţ Neamţ, pe raza comunei Sineşti. Cele două tronsoane ar urma să fie reabilitate în întregime, inclusiv stratul de fundaţie. Pentru lucrările aferente, DJADP dispune de 1,47 milioane lei, sumă insuficientă pentru finalizarea acestora.

„Banii îi avem pentru ce am putea lucra în acest an. Pe urmă, se va merge pe credite de angajament pe o perioadă de doi ani. Deocamdată să ne vedem cu studiile de fezabilitate avizate. Pe urmă, urmează licitaţiile pentru proiectare şi execuţie“, a spus Minciună.

Comentarii