De Business

Punem punctul pe știi

Formens a deschis la Palas un magazin sub brandul Louis Purple

sâmbătă, 28 februarie 2015, 02:50
2 MIN
 Formens a deschis la Palas un magazin sub brandul Louis Purple

Cel mai important angajator din judeţul Botoşani, firma franceză Formens, a deschis aseară, la Palas, un magazin de costume bărbăteşti sub brandul Louis Purple. Iaşul a fost ales de fondatorul Formens, francezul Gerard Losson, în primele patru oraşe din România, alături de Timişoara, Cluj şi Bucureşti, în care societatea îşi va deschide propriile magazine.

Formens este cunoscută pe întregul continent pentru costumele bărbăteşti care ajung în 32 de ţări din Europa. „Obiectivul nostru este să devenim primul vânzător de costume în 2016. Ne gândim să deschidem între 8 şi 10 magazine în România, următoarele magazine fiind deschise în septembrie 2015, iar restul în februarie 2016. Investiţia pentru amenajarea unui magazin fără marfă este de 120.000 Euro. Pe plan internaţional suntem în tratative pentru deschiderea de magazine în septembrie 2015 şi februarie 2016 în Franţa, Germania, Cehia i Maroc”, a precizat Cornel Scutariu, director Louis Purple.

Din 2009, de când brandul Louis Purple a început să prindă contur, au fost investiţi circa 10 milioane de euro, în fabrica din Botoşani, fabrica din Dorohoi sau showroom-ul de la Paris. În prezent, la Botoşani se produc zilnic 1000 de sacouri şi 400 de pantaloni, iar la Dorohoi 1000 de pantaloni în fiecare zi. Faţă de celelalte magazine cu articole vestimentare destinate bărbaţilor, Louis Purple a venit cu o idee interesantă legată de secţiunea „made to measure” (n.r. – făcut la comandă), unde fiecare client va putea alege din 1.800 de combinaţii referitoare la culori, croieli sau iniţiale inscripţionate pe sacouri. Unul din conceptele Louis Purple, „The Tailoring Revolution” (n.r. – Revoluţia croitoriei), presupune ca în fiecare magazin să existe un scanner performant care să măsoare cu laser 3D fiecare dimensiune a corpului, ceea ce va permite croirea unui costum cu dimensiuni precise.

 

 

Comentarii