Formula cafelei perfecte. Matematica dintr-o ceaşcă

luni, 21 noiembrie 2016, 20:27
1 MIN
 Formula cafelei perfecte. Matematica dintr-o ceaşcă

Matematicienii au mai făcut un pas important în drumul lor spre a descoperi formula cafelei perfecte.

Formată din 1800 de compuşi chimici, cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. În fiecare zi, se beau câteva miliarde de ceşti de cafea în toată lumea, arată statisticile. Iar crearea cafelei perfecte este un subiect mereu de actualitate şi o continuă provocare.

Prin cercetările lor, Kevin Moroney de la University of Limerick şi William Lee de la University of Portsmouth în colaborare cu alţi oameni de ştiinţă au încercat să înţeleagă parametrii care influenţează produsul final. 

Dr Lee spune că el aplică următoarea metodă: rezultatul boabelor măcinate să fie nişte grăunţe mai mari ca cele obţinute într-o râşniţă standard. Acestea vor face cafeaua mai puţin amară. De asemenea, apa va picura mult mai repede.

Cercetătorii spun că în cazul aparatelor industriale acestea ar trebui optimizate pentru o anumită mărime a boabelor. Poţi ajusta fluxul pentru a obţine extracţia perfectă, spune Lee.

Aflați amănunte de pe gustarte.ro

Comentarii