N

FOTO Concurenţă pentru Penicilina: SC Ştiinţa Miroslava a promovat în Divizia A 1 şi va juca în elita voleiului feminin românesc

N

luni, 05 mai 2014, 01:50
4 MIN
 FOTO Concurenţă pentru Penicilina: SC Ştiinţa Miroslava a promovat în Divizia A 1 şi va juca în elita voleiului feminin românesc

\N

. Echipa pregătită de Cătălin Ştirbu a realizat în turneul de promovare două victorii şi o înfrângere

Echipa de volei SC Ştiinţa Miroslava nu era prima favorită a turneului de promovare în Divizia A 1 de volei feminin, însă avea avantajul de a fi câştigat dreptul de a organiza turneul decisiv. Acest avantaj nu era unul imens, pentru că echipa antrenată de Cătălin Ştirbu a trebuit să joace turneul final în Sala Polivalentă, total diferită de cea din Miroslava, în care echipa ieşeană a ţinut întreaga campanie! Acest handicap a fost lesne depăşit, graţie unei susţineri din partea publicului, de care până şi echipa fanion a Iaşului, Penicilina, ar putea fi invidioasă!

3-0 cu Satu Mare: Echipele venite din Ardeal porneau ca favorite si, din acest motiv, meciul din prima zi cu CSM ADEP Satu Mare avea accente de meci decisiv. Acest lucru, însă, s-a dovedit doar în primul set al întâlnirii cu jucătoarele sătmărene, care au condus cu 7-3 , 8-5 şi 13-10. Echilbrând disputa în finalul setului, miroslăvencele au câştigat primul act cu 26-24 şi restul a fost floare la ureche: SC Ştiinţa Miroslava – CSM Satu Mare 3-0 (24, 11, 17) şi echipa lui Cătălin Ştirbu s-a pus pe direcţie. Cel de-al doilea meci al primei zile a fost, însă, un nou motiv de îngrijorare pentru Cătălin Ştirbu: “U” Cluj s-a arătat o echipă extrem de solidă, umilind pur şi simplu formaţia CET Govora cu 3-0 (9, 11, 4). Aşa că meciul de sâmbătă cu clujencele care, teoretic, putea consfinţi, promovarea echipei ieşene în A1, s-a dovedit a fi o încercare foarte grea.

VEZI GALERIA FOTO

2-3 cu CSU Cluj: Totuşi, SC Ştiinţa s-a întrecut pe sine în derbiul turneului şi a rezultat o partidă de două ore şi jumătate plină de suspans între Miroslava şi Cluj. Primul set a fost început magistral de ieşence, care au condus cu 6-1 şi 7-4. Încet-încet, echipa ardeleană şi-a arătat forţa şi, pe fondul unor greşeli elementare ale gazdelor, a echilibrat disputa şi a câştigat setul. În cel de-al doilea act, Clujul şi-a arătat forţa. A condus cu 13-7 şi 16-10, dar Ştiinţa a demonstrat o ambiţie uluitoare şi a reuşit să egaleze pentru prima dată la 24-24 şi să-şi adjudece setul într-un final incendiar. Setul al treilea a avut o desfăşurare de thriller. Pe valul finalului apoteotic din setul precedent, ieşencele au început bine, au condus cu 10-8, după care au pierdut 14 puncte consecutive prin greşeli elementare, o ţâră de ghinion, plus câteva decizii de arbitraj la limită. Setul nu a mai putut fi salvat şi Clujul a trecut la conducere. Decisiv pentru SC Ştiinţa a fost setul al patrulea, fiindcă un punct în plus, chiar în cazul înfrângerii, ar fi contat enorm. Clujencele şi-au permis momente de relaxare şi Ştiinţa a câştigat, împingând meciul în setul decisiv, care a avut o derulare ciudată. După o desfăşurare echilibrată în prima parte, “tie-break-ul” părea sa se îndrepte spre victoria echipei din Miroslava, însă, după ce a condus cu 12-10, Miroslava a pierdut prin erori incredibile ultimele cinci puncte şi scorul final a fost de 3-2 (19, -24, 13, -17, 12) pentru “U” Cluj, decizia amânându-se pentru ziua de ieri. Al doilea meci de sâmbătă, CSM Satu Mare – CET Govora, s-a încheiat cu un rezultat favorabil Ştiinţei: 3-0 (16, 14, 16) pentru ardelence, scor care demotiva echipa vâlceană înaintea partidei cu Miroslava.

3-1 cu CET Govora: Asearâ, CS Ştiinţa a făcut pasul decisiv spre promovare.3-1 (12, 11, 20, 13) cu CET Govora, în 79 de minute de joc. Gazdele au dominat cu autoritate primele două seturi, când vâlncencele au avut un singur moment mai bun, în primul parţial, când au strâns de la 8-1 la 8-5. Actul trei a fost început prost de Ştiinţa (0-4), care a rămas în stare de repaus şi după 3-4, trezirea apărând abia la 11-19. Cursa de urmărire pentru egalare a fost stopată la 20-21, când o gafă simplă a tăiat revirimentul Miroslavei. Lucrurile au reintrat repede în normal, ultimul set în Divizia A2 pentru trupa pregătită de Cătălin Ştirbu fiind tranşat încă de la cel de-al doilea timp de odihnă tehnic, când scorul era 16-4, avansul fiind apoi conservat până la final.

În partidele din turneul de la Sala Polivalentă, pentru SC Ştiinţa Miroslava au evoluat: Ştefana Petrescu, Raluca Pichiu, Andreea Arhip, Simona Filip, Tatiana Diaconiţă, Andrada Koszte (libero) / Andreea Buzilă, Ana Delescu, Andra Ibănescu şi Ana Pal.  Alături de Ştiinţa a mai promovat “U” Cluj, care a învins cu 3-0 (12, 19, 15) CSM Satu Mare, în ultimul meci. (Nicolae GRECU, Ovidiu MINEA) 

Comentarii