FOTO Învaţă să salveze vieţi la Iaşi, dar le sunt furate lucrurile din vestiarele spitalelor

luni, 05 ianuarie 2015, 02:58
2 MIN

În urma sesizărilor repetate ale studenţilor cu privire la furturile din vestiarele Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, a tuturor obiec­telor lăsate de studenţi în timpul practicii în spital, Uni­ver­sitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a luat decizia secu­rizării vestiarelor. Unele dintre acestea sunt deja modernizate, iar conducerea UMF spune că se află în tratative cu spitalele pentru ob­ţinerea de noi spaţii în care să amenajeze vestiare.

„Dispariţia bunurilor personale din zona cu destinaţie de vestiar a Clinicii a III-a Medicală din cadrul Spita­lului «Sfântul Spiridon» este cu siguranţă un lucru regretabil, şi dovada că sunt necesare măsuri de securitate suplimentare celor oferite de spital. UMF îşi oferă tot sprijinul pentru remedierea acestor carenţe de securitate, dar putem materializa acest sprijin numai dacă spitalele acceptă să cedeze Universităţii, spre admi­nistrare, spaţii adecvate în care să funcţioneze vestiarele pentru studenţi“, precizează Direcţia Admi­nistrativă a UMF, precizând că doar în astfel de contexte inves­tiţiile în mobilier şi în acces secu­rizat pot fi legale.

„În prezent, ne aflăm în discuţii avansate cu Spitalul Parhon cu privire la atribuirea unui spaţiu similar, în care universitatea să investească în amenajarea şi dotarea ca vestiar. Succesul demersului nostru are nevoie de bunăvoinţa ma­nagerilor de spitale, dar dorim să accentuăm faptul că existenţa vestiarelor mobilate şi securizate corespunzător nu exonerează pe utilizatorii lor de o conduită responsabilă şi civilizată“, au conchis reprezentanţii UMF.

Studenţii însă susţin că există probleme chiar şi cu vestiarele care sunt deja mobilate. Accesul pe bază de cartelă care se face la ele nu funcţionează mereu, uşile fiind deschise, iar studenţii îşi aduc uneori lacăte de acasă cu care încuie vestiarele şi nu le mai deschid când termină stagiul de practică.

„Într-adevăr, este bine că avem aceste vestiare, însă odată cu ele a mai apărut o problemă, şi anume că cei care îşi lasă lacătul pus şi dulapul gol, dar încuiat, până au din nou stagiu. Dar această problemă este de acum a studenţilor şi a spiritului de colegialitate“, a precizat una dintre studente pe grupurile de socializare.

 

Comentarii