FOTO: Nou tip de mocirlă în Nicolina: trotuare „tartinate” cu nisip şi pământ

sâmbătă, 28 martie 2015, 18:59
2 MIN

Trotuarele din cartierul Nicolina, zona Biserica Catolică, arată de parcă ar fi plouat cu mâl.

Pavelele proaspăt amenajate sunt acoperite cu o "pătură" de nisip şi pământ, de consistenţa mocirlei. Ieşenii care locuiesc în zonă sunt disperaţi că un singur drum la magazin seamănă cu o plimbare pe o uliţă de ţară pe timp de ploaie.

După luni în şir, în care au tot suportat tranşeele, praful, gălăgia, pentru că se făceau trotuare moderne, ieşenii din Nicolina sunt iar dezamăgiţi. Au de mers prin noroi, pe pavele noi, dacă plouă.

Vânzătoarele din magazine au ajuns să-şi împartă timpul între clienţi şi spălatul pe jos, prezenţa unui singur cumpărător fiind însoţită de zeci de urme de noroi.

Drept urmare se folosesc preşurile de carton. La intrarea în unele magazine sunt aşezate mai multe cutii de carton, ca oamenii să aibă unde să-şi lase noroiul de pe pantofi, luat fără voia lor de când se lucrează la pavele în Nicolina.

Mai multe imagini găsiţi în GALERIA FOTO de mai sus

În Nicolina se derulează proiectul de reabilitare a arterei funcţionale Sud, ceea ce presupune modernizarea carosabilului dintre Podu Roş până în capăt CUG, inclusiv trotuarele şi liniile de tramvai.

Finanţarea europeană acoperă reabilitarea a 9.600 de metri de spaţii pietonale, 3.500 de metri de reţea stradală, amenajarea a 3.963 de metri de pistă de biciclişti, precum şi îmbunătăţirea marcajului rutier.

 

Comentarii