FOTO: Ploaia a „stins” aseară Ora Pământului în Iaşi. Spectacol de lumini şi flăcări pentru puţini spectatori

duminică, 29 martie 2015, 08:33
2 MIN

Aseară, 28 martie, luminile au fost stinse de la ora 20:30 pentru o oră, pentru a marca Ora Pământului. Pentru acest interval de timp au fost pregătite spectacole cu flăcări şi lumini.

Din păcate, ploaia care a pus stăpânire pe Iaşi a alungat spectatorii. Pentru cei puţini veniţi pe pietonal, o artistă, care a intrat într-o uriaşă bilă transparentă, simbolizând "sufletul" Pământului, a executat dansuri şi jonglerii cu poiuri luminoase.

Colegii ei, artişti în costume luminoase, au însufleţit atmosfera ploioasă realizând momente interactive de street – acting.

"Chiar dacă a plouat, pot spune că a fost mai frumos. Umezeala de pe străzi a amplificat jocul de lumini şi culori. Părea că străzile sunt inundate de culoare şi lumină. Ce putea să fie mai frumos pentru Ora Pământului? Mulţumim ploii", a spus Cătălin Moruz, venit pe pietonal cu prietena lui special pentru spectacol.

Imaginile au fost realizate de Adam Octavian. Pe pagina lui de FB puteţi vedea mai multe momente de aseară.

De-a lungul celor şase ediţii de până acum, peste 40 de oraşe din ţară au participat în mod activ la Ora Pamântului şi sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbata din martie. Clădiri simbolice, castele, monumente şi instituţii întrerup iluminatul în mod simbolic si găzduiesc evenimente tematice. Dintre reuşitele importante ale mişcării Earth Hour în România: Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consum cât un oraş de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour şi, mai mult decât atât, opreşte iluminatul exterior pe parcursul noptii, în fiecare seară.

Înregistrări Ziarul de Iaşi la ediţia de anul trecut:

CITIŢI ŞI: 

Diseară, la ora 20:30 se sting luminile în Iaşi. Este Ora Pământului

La Iaşi, evenimentul se va desfăşura între orele 20:30 – 21:30, pe pietonalul Ştefan Cel Mare. Astfel, Primăria Municipiului Iaşi  informează ieşenii faptul că evenimentul va fi deschis de un flashmob susţinut de o trupă de capoeira. Prima apariţie va fi cea în care o artista, ce simbolizează „sufletul” Pamântului, va intra într-o bila uriaşă transparentă (Pamântul), unde va dansa şi va face jonglerii cu poiuri luminoase.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii