De Business

Punem punctul pe știi

(FOTO) Seminar de pregătire profesională pentru lichidatorii ieşeni, la Hotel Ramada

vineri, 06 octombrie 2017, 17:19
1 MIN
 (FOTO) Seminar de pregătire profesională pentru lichidatorii ieşeni, la Hotel Ramada

Vineri, la Hotel Ramada din Iaşi a avut loc un eveniment la care au participat practicienii în insolvenţă din judeţul nostru, în cadrul unui seminar în care s-au prezentat mai multe lucrări dedicate acestei profesii.

Prima la cuvânt a fost avocata Ana Irina Şarcane, membru în Consiliul Stiinţific al INPPI şi asociat coordonator Target SPRL, care a vorbit despre atribuţiile practicianului în insolvenţă. A fost urmată de Dorel Bîtcă Florin, asociat coordonator BFJ Consulting Group SPRL, care a vorbit despre arhivarea documentelor în procedura insolvenţei şi obligaiile care revin practicienilor în insolvenţă conform legislației în vigoare.

În cadrul aceluiași eveniment, economistul Bălescu Florin, practician în insolvenţă, asociat coordonator BFJ Consulting Group SPRL, a discutat cu colegii din județul Iași despre „Evaluarea pentru insolvenţă”. „Insolvenţa persoanelor fizice prin prisma reglementărilor cuprinse în Legea nr. 151/2015 şi a normelor metodologice de aplicare: scopul legii, caracterele juridice, principiile, domeniul de aplicare, formele procedurii şi iniţierea procedurii. Scurte consideraţii cu privire la lipsurile şi beneficiile aduse de lege”, este titlul lucrării expuse de conf. univ. dr. Carmen Pălăcean, asociat unic Royal Insolv IPURL. Ultima temă prezentată la seminar a vizat proiectul de „directivă europeană privind ameliorarea legislaţiei referitoare la restructurările preventive şi unele oprelişti existente în legislaţie”, temă susţinută de avocatul  Stan Tîrnoveanu,  prim-vicepreşedinte UNPIR, partener ZRP Insolvency SPRL.

Comentarii