Frisoane la Primăria Paşcani după ce un arhitect a fost condamnat pentru autorizaţii false

marți, 27 septembrie 2016, 01:57
2 MIN
 Frisoane la Primăria Paşcani după ce un arhitect a fost condamnat pentru autorizaţii false

O primă condamnare în dosarul în care cap de afiş este primarul municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi.  

Judecătorii Tribunalului Iaşi l-au condamnat la 8 luni de închisoare cu amânare pe arhitectul Alexandru Dorin Curelaru, acuzat de fals intelectual într-o afacere imobiliară penală ce a avut loc, în trecut, în Paşcani. Magistraţii au confirmat un acord de recunoaştere pe care Curelaru l-a semnat încă din timpul urmăririi penale cu procurorii.

Ceilalţi inculpaţi din dosar, printre care şi Dumitru Pantazi sunt în continuare judecaţi pentru fapte asimilate celor de corupţie. Procurorii DNA îl acuză pe Pantazi de abuz în serviciu, pe lângă el mai fiind judecaţi Mircea Zuzan, Ciprian Prisecaru, Elena Serghiuţă – funcţionari ai primăriei, precum şi Emilian Oneaţă şi Vasile Bodnar, oameni de afaceri. Potrivit DNA, în anul 2011, Primăria Paşcani a derulat o licitaţie publică privind concesiunea unui teren de 15 metri pătraţi, ce a fost câştigată de firma SC Perla Neagră SRL.

Patronul acesteia, Emilian Oneaţă, împreună cu Vasile Bodnar şi arhitectul Alexandru-Dorin Curelaru, a depus la Primăria Paş­cani o cerere pentru a obţine o autorizaţie de construire pentru un fast-food. În documentaţia depusă la Primărie se menţiona că terenul pe care avea să fie construit fast-food-ul ar fi avut o suprafaţă de 36 de metri pătraţi, aspect fals, spun anchetatorii. „În perioada 16.07.2012 – 11.02.2013, inculpatul Pantazi Dumitru, în calitate de Primar al Municipiului Paşcani, împreună cu inculpaţii Zuzan Mircea şi Pri­secaru Ovidiu-Ciprian, în exercitarea atribuţiilor de serviciu au semnat o auto­ri­zaţie de construire, în condiţiile în care nu exista acordul scris, dat în formă au­tentică, de către proprietarii unei clădiri învecinate”, au spus procurorii.

 

Comentarii