N

Galerie FOTO CSMS este ca şi promovată în Liga I, după victoria de la Bacău

N

luni, 19 mai 2014, 01:50
6 MIN
 Galerie FOTO CSMS este ca şi promovată în Liga I, după victoria de la Bacău

\N

 


 SC Bacău – CSMS Iaşi 2-4 (0-3), în etapa a VI-a a play-off-ului Ligii a II-a de fotbal. CSMS a condus cu 4-0 o formaţie băcăuană de nerecunoscut.Cu patru etape înainte de finalul campionatului, Iaşul are un avans de nouă puncte faţă de FC Clinceni, a treia echipă din serie care doreşte promovarea

VEZI GALERIA FOTO

 

 

 
Bacău: Petrariu – Mihălăchioae, Lozneanu (’82 – Burcă), L. Dumitriu, Sascău – Căinari, Taban, Cl. Tudor (’46 – Strugariu), Hurdubei – B. Ungureanu (’65 –  Predoiu), B. Rusu. Antrenor: Viorel Tănase.
Iaşi: Caparco – Radovic, Mihalache, Plămadă, Vladu – Creţu (’66 – Dedu), Olah – Bosoi, L. Mihai (’81 – Onofraş), Herghelegiu – Dobre (’73 – Novac). Antrenor: Marius Lăcătuş.
Cartonaşe galbene: Tudor (‘6), Lozneanu (’33), Hurdubei (’86) – Caparco (’23), Dobre (’46), Plămadă (’63), Vladu (’78), L. Mihai (’80).
Arbitri: Cătălin Popa (Piteşti); Gabriel Stroe (Piteşti), Daniel Hulubei (Vaslui).
 
0-1, min. 6: Tudor îl faultează într-o zonă neutră a careului pe L. Mihai, Olah transformă penaltiul acordat;
0-2, min. 28: Olah centrează din corner, de pe stânga, la bara a doua, Petrariu iese pe sub minge, iar Mihalache, liber la 6 metri, înscrie în poarta goală;
0-3, min. 44: după un corner, mingea ajunge la Liviu Mihai, care îi pasează lui Creţu, ultimul, nejenat de nimeni, înscriind cu capul, din careul mic;
0-4, min. 47: pasă a lui Olah, de pe stânga, în diagonală, Bosoi, cu capul, îl găseşte liber, în careul mic, pe Creţu, care înscrie cu capul;
1-4, min. 64: Lozneanu este lovit de Plămadă, în careu, după un corner de pe stânga, Hurdubei transformă penaltiul;
2-4, min. 69:Strugariu, din careu, lateral dreapta, după o pasă a lui Rusu.
 
CSMS Iaşi este ca şi promovată în Liga I de fotbal! Echipa ieşeană a învins sâmbătă lejer la Bacău şi, profitând de eşecul FC Clinceni în Giuleşti, s-a desprins la nouă puncte faţă de gruparea ilfoveană, singura grupare de “sub linie” care a cerut licenţa pentru eşalonul de elită.
În ciuda unor ocazii mari ale gazdelor (Taban a trimis cu capul, pe lângă poartă, în minutul 9, din careul mic, Caparco a deviat în bară şutul lui Hurdubei, de la 16 metri, expediat în minutul 16, iar Plămadă a scos de pe linia porţii “capul” lui Căinari, din minutul 41), Iaşul a dominat cu autoritate prima oră a partidei de la Bacău. Decişi, mai mereu primii la minge, precişi la finalizare, ieşenii au profitat din plin de apatia generală a băcăuanilor, care au fost de nerecunoscut, trupa care a chinuit rău Iaşul în Copou, cu un om mai puţin, fiind o amintire. Drept urmare, oaspeţii s-au desprins lejer, au condus cu 4-0 în minutul 47, după un penalty făcut inutil de Tudor şi trei goluri marcate cu capul, din careul mic, de jucători nemarcaţi! Scorul putea lua proporţii şi mai mari, însă Herghelegiu a irosit două oportunităţi importante în minutele 53 şi 57. Iaşul a oprit apoi motoarele, problemele din defensivă ieşind şi mai pregnant la iveală în ultima jumătate de oră, când Bacăul a marcat de două ori şi a irosit posibilitatea de a relansa meciul, prin Hurdubei (’75) şi Rusu (’83). Per total, victorie clară pentru CSMS, care poate să îşi facă planuri pentru Liga I.
 
Ţigănaşu, forfait la încălzire
 
^ Anunţat titular, Ţigănaşu a ieşit la încălzire, însă a resimţit dureri în zona inghinală şi nu a mai intrat pe teren. În locul său a fost titularizat Vladu, iar în primii “18” a fost “promovat” Avrămia. Pălimaru, accidentat, nu a făcut deplasarea. ^ Foşti jucători la CSMS, Claudiu Tudor şi Mihălăchioae au fost titulari la SC Bacău. Curiliuc, alt jucător care a fost legitimat la echipa ieşeană, a fost păstrat pe banca de rezerve. ^ În minutul 10, Creţu i-a reproşat pe un ton răstit lui Bosoi o întârziere a unei pase, ex-brăileanul punându-l imediat la punct pe tânărul jucător ieşean. După ce a fost schimbat, Creţu a stat câteva minute în galeria Iaşului. ^ Atmosfera în echipa băcăuană este extrem de tensionată. Nemulţumiţi de faptul că promisiunile conducerii de achitare a restanţelor financiare importante nu s-au concretizat, jucătorii au fost foarte nervoşi şi în timpul meciului, după ce în săptămâna premergătoare partidei s-au încăierat la antrenamente. Linişte nu este nici la nivelul conducerii, unele surse afirmând că preşedintele SC, Liviu Goian, a fost cercetat de DNA în preziua partidei. În vizor ar fi şi firmele fratelui internaţionalului român dar şi Asociaţia Sport Club Bacău. Nici fanii gazdelor nu au fost liniştiţi, câţiva dintre aceştia acuzând faptul că echipa s-a “predat” în faţa Iaşului. ^ Cele două galerii au făcut schimb de amabilităţi, fiecare scandând numele echipelor de tradiţie ale adversarilor. Băcăuanii au strigat “Poli Iaşi” în timp ce ieşenii “FCM Bacău”, care era adevărata continuatoare a lui Dinamo Bacău şi Sport Club Bacău, actuala ASC Bacău provenind din Mesagerul. ^ Arbitrul Popa a avut câteva decizii ciudate, între care şi avertizarea lui Caparco, pentru tragere de timp, în minutul 23! Iritat la maximum după o fază în care vina i-a aparţinut unui copil de mingi, italianul a fost cu greu temperat de Olah. ^ Caparco a încercat să-l inducă în eroare pe Hurdubei la faza executării penaltiului. Portarul Iaşului i-a arătat băcăuanului în mod repetat colţul din dreapta, dar a sărit în stânga, fiind aproape de a para lovitura. ^ Denivelat, terenul stadionului “Aerostar” a avut câteva zone noroioase, gazonul prost nesuportând ploile căzute cu câteva zile înainte de meci. ^ Viorel Tănase nu este deloc apreciat de ziariştii băcăuani. Antrenorul gazdelor a şi intrat într-un conflict verbal cu unul dintre jurnalişti, oprindu-şi brusc declaraţia, astfel încât multe alte întrebări legate de unele decizii ciudate pe care le-a luat au rămas fără răspuns.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Viorel Tănase:Am făcut o primă repriză catastrofală. Am primit trei goluri după ce am intrat foarte relaxaţi în meci şi am făcut penalty în minutul 6. Am pregătit meciul să câştigăm sau cel puţin să nu-l pierdem. La pauză le-am spus jucătorilor să nu mai luăm gol şi, dacă reuşim, să înscriem. În ciuda rezultatului, nu sunt foarte supărat pe băieţi, pentru că ei au reuşit calificarea în play-off. Nu pun evoluţia de astăzi pe seama faptului că sunt restanţe la echipă. Băieţii nu au acuzat acest lucru, banii o să vină. Sunt alte echipe, chiar şi de Liga I, neplătite de 4-5 luni”.

Marius Lăcătuş:Felicit echipa pentru cele trei puncte, dar şi pentru joc, mai puţin pentru lejeritatea cu care am permis primirea celor două goluri. Sunt trei puncte importante. Nu ştiu dacă a fost o victorie lejeră. Faptul că am condus cu 4-0 e altceva. Vom fi promovaţi când vom fi siguri matematic de acest lucru. Efortul mare, căldura şi loviturile primite în ultimele meciuri se resimt. Şi azi am făcut schimbări din cauza unor probleme medicale”.

 

 

 

 

Starea Ligii a II-a
 
Play-off I: SC Bacău – CSMS Iaşi 2-4; ACS Berceni – Unirea Slobozia 1-4. Pădureţu (’65) / Hristian (’26), Ursu (‘45^1), Macare (’63), Nanu (‘90^1); Rapid –FC Clinceni 2-1. Pancu (’37), Martin (’53) / Rusu (’28);
Etapa viitoare (24 mai): Unirea Slobozia – CSMS Iaşi, FC Clinceni – ACS Berceni, Rapid – SC Bacău.
Play-out I: Farul Constanţa – Gloria Buzău 0-2; Dunărea Galaţi – CFR Suceava 0-3; Unirea Tărlungeni – CF Brăila 0-1 Clasament: 1. Buzău – 28 p; 2.Tărlungeni – 27 p; 3. Brăila – 25 p; 4. Suceava – 23 p; 5. Galaţi – 17 p; 6. Farul – 10 p.
Play-off II: FC Olt – CSU Craiova 0-1; CSM Râmnicu Vâlcea – Gloria Bistriţa 1-0’ Metalul Reşiţa – ASA Târgu Mureş 0-0. Clasament: 1. ASA – 31 p; 2. Craiova – 27 p; 3. Vâlcea – 23 p; 4. Bistriţa – 21 p; 5.Reşiţa – 21 p; 6. Olt – 9 p.
Play-out II: Minerul Motru – CS Mioveni 1-1; UTA – FC Bihor 0-3. Olimpia Satu Mare a stat Clasament: 1. Olimpia – 30 p; 2. Mioveni – 28 p; 3. Bihor – 26 p; 4. UTA – 15 p; 5. Motru – 10 p.
 

 

Comentarii