Gata cu liniştea în Nicolina – CUG! În 14 zile se deschide şantierul din zonă

miercuri, 15 mai 2013, 01:50
3 MIN
 Gata cu liniştea în Nicolina – CUG! În 14 zile se deschide şantierul din zonă

Ieri a fost semnat contractul pentru reabilitarea întregii şosele Nicolina.

Ieşenii care locuiesc în zona Podu Roş-Nicolina mai au doar două săptămâni la dispoziţie pentru a se bucura de linişte şi lipsa buldozerelor. Primăria a anunţat că lucrările pe axa Podu Roş – CUG vor începe în cursul lunii iunie. Municipalitatea a semnat ieri contractul de execuţie cu firmele de construcţii pentru implementarea proiectului european. Astfel că, după un an de licitaţie, contestaţii şi reeveluari, municipalitatea a ales să încheie contract cu asocierea firmelor Viarom Construct, Mari Vila, Vectra Service şi Conest. Acestea au oferit suma de 50 de milioane de lei pentru a finaliza lucrările. Contractul a fost de trei ori contestat de o asociere concurentă, formată din firmele Martin Rose şi Fene Grup. Ultima lor contestaţie a fost întoarsă de la Bucureşti, astfel că Primăria a reuşit să adjudece contractul.
Oficialii Primăriei au anunţat că firmele de construcţii vor realiza mai întâi un sondaj în teren pentru a observa care este soluţia tehnică de consolidare. Deşi există un proiect tehnic care stabileşte deja toate aceste detalii, constructorul va realiza acest sondaj într-o perioadă de două săptămâni, după care se va apuca de lucrări. „Vrem să facem nişte sondaje anterioare demarării lucrărilor. Dorim pe această cale să evităm foarte mult disconfortul riveranilor, să evităm situaţiile în care lucrările sunt începute, străzile sunt închise, pasajele blocate şi nu avem soluţii pentru continuare. Motiv pentru care sperăm să şi reuşim să ne încadrăm în termenul propus“, a declarat directorul Viarom Construct, Marius Bădina. Cele mai importante intervenţii se referă la reabilitarea pasajul Nicolina, pe o suprafaţă de 15.560 de mp. Constructorii vor consolida stâlpii de susţinere şi vor înlocui îmbrăcămintea părţii carosabile, a hidroizolaţiei, vor repara trotuarele, vor reabilita parapeţii şi sistemul de iluminat. De asemenea, linia de tramvai de pe strada şi şoseaua Nicolina, în lungime de 8 metri, va fi înlocuită, iar pe acest traseu va fi amenajată şi o pistă de biciclişti cu o lungime de aproape 4 kilometri.

Se anunţă trafic infernal

Toate aceste lucrări vor sugruma principala legătură de circulaţie între CUG şi zona centrală. Chiar şi în condiţii normale de trafic, şoferii stau la coadă pe pasarela Nicolina în fiecare dimineaţă. Astfel că orice lucrări la infrastructură în zonă nu ar face decât să paralizeze circulaţia de aici. Primăria nu are acum niciun studiu de trafic sau soluţii provizorii pentru devierea circulaţiei auto. „Vom avea probleme în trafic. Oricât am încerca să-l deviem, tot atât de mare va fi coada. Dacă astăzi, cu el neafectat, sunt ore din zi în care stai din Belvedere până la pasaj, vă daţi seama că în viitor va fi mai îngreunat. Nu există altă soluţie, o spun răspicat şi responsabil. Oamenii au spus că vor să facem proiectul. Nu putem să circulăm în oraşul Iaşi cât timp avem şantiere“, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Comentarii