Gheorghe Nichita, reconfirmat la sefia filialei PSD Iasi. VEZI IMAGINI

sâmbătă, 30 martie 2013, 02:50
4 MIN
 Gheorghe Nichita, reconfirmat la sefia filialei PSD Iasi. VEZI IMAGINI

Primarul Nichita va fi reales astăzi şef al filialei judeţene. De la Bucureşti vine să îl susţină prietenul său Liviu Dragnea. Cine va fi adus în eşalonul doi.

UPDATE:

VEZI GALERIA FOTO

14.00: S-au ales noile structuri ale organizatiei judetene a PSD. Vicepresedintii pe colegii au fost ales in unanimitate. Sorin Iacoban este vicepresedinte pe Iasi. La Harlau, Anghel Stanciu a cedat functia in favoarea fiului sau, Cristi Stanciu.

In cadrul discursului de incheiere, Liviu Dragnea a subliniat rolul central al Iasului in cadrul regiunii, fara a specifica ca orasul va deveni capitala zonei. In acelasi timp, acesta a confirmat faptul ca exista un conflict intre Gheorghe Nichita si Catalin Ivan.

12.40: Gheorghe Nichita a fost reales, in unanimitate, presedinte al filialei judetene a PSD.

Tot in cursul adunarii au fost alesi si cei 150 de membri ai Consiliului Judetean al PSD. Printre cei alesi se numara Ioan Nani, director general Antibiotice Iasi, Marcel Popa, proprietarul grupului de firme Omega Tehnoton si secretar de stat in Ministerul Energiei, si Dan Carlan, fostul lider PDL Iasi.

12.20: Primarul Gheorghe Nichita a facut o dezvaluire surprinzatoare in cadrul discursului sau. El sustine ca in 1999, in timpul mandatului sau din fruntea RAJAC ar fi cerut Consiliului Judetean sa ia in grija Aeroportul Iasi pentru ca ar fi avut, la acel moment, suficienti bani in contul institutiei pentru o astfel de investitie. Pentru ca a fost refuzat, banii respectivi au fost folositi pentru o statie de pompare. In acel moment, in fruntea CJ Iasi era liberalul Vladimir Tanasoiu.

12.00: Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, prezent si el pe scena Teatrului National, a avut un discurs de aproximativ 10 minute, in ccare nu a facut referire la nici unul dintre proiectele Iasului.

Presedintele CJ Bacau, Dragos Benea a laudat Iasul si a sustinut ca orasul trebuie sa-si asume rolul de locomotiva a regiunii.

10.00: Aproximativ 70 de protestatari l-au asteptat in aceasta dimineata pe Gheorghe Nichita in fata Teatrului National pentru a-si scanda nemultumirile. Majoritatea dintre cei prezenti fiind angajati ai CET-ului.

In Sala Mare a Teatrului, au inceput deja discursurile. Printre cei care au urcat pe scena a fost si Relu Fenechiu care a cerut celor prezenti sprijin in fata Guvernului pentru autostrada.

––

Sala Mare a Teatrului Naţio­nal va găzdui astăzi un adevărat spectacol politic. Pe scenă vor urca liderii PSD, organizaţia judeţeană de la Iaşi pregătind alegerile pentru desemnarea noului preşedinte. Actorul principal va fi preşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, de altfel, singurul candidat pentru un nou mandat în fruntea partidului. Din distribuţie vor face partea în jur de 700 de delegaţi cu drept de vot, adunaţi din tot judeţul. Distribuţia va fi completată de membrii de partid care se vor aduna din toată Mol­dova, şi nu numai. Preşedintele PSD, Victor Ponta, nu va participa la „piesa“ de la Iaşi. Pre­mierul a renunţat să mai vină la Iaşi, alegând să participe la ale­gerile din Gorj, acolo unde şi-a câştigat un co­legiu de parlamentar. În schimb, vor ajunge la Iaşi vicepremierul Liviu Drag­nea, Ecaterina An­dro­­nescu, Dan Şova şi Nicolae Bănicioiu. Şi reprezentanţi PSD din judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Vaslui vor asista la alegerile din filiala Iaşi, precum şi colegii de alianţă. Preşedintele PNL Iaşi, Relu Fenechiu, şi-a anunţat deja prezenţa, împreună cu Vasile Şălaru, preşedinetele PC Iaşi. „Premierul nu va fi pre­zent, pentru că am convenit la nivel naţional să participe nu­mai la Gorj, la el din colegiu, să nu se supere colegii lui unde nu poate să ajungă. Mai sunt alegeri la Iaşi, Bra­şov, la Brăila, Craiova, şi atunci am convenit ca să nu avem tensiuni în cadrul organiza­ţiilor. De noi depinde să întărim echipele noastre, şi atunci va fi prezentă o echipă importantă din cadrul partidului“, a men­ţionat preşe­din­tele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita.
Viitoarea structură de condu­ce­re a organizaţiei judeţene a fost în mare parte conturată. Vice­pre­şedintele Consiliului Judeţean, Victorel Lupu, va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Iaşi, funcţie care a fost recent înfiinţată. Pentru celelalte posturi de vicepreşedinţi în cărţi sunt parlamentarii Sorin Iacoban, Ne­culai Răţoi, Vasile Mocanu sau Florin Constantinescu, precum şi primarii din Ipatele, Costică Păs­târnac, sau Ciurea, Cătălin Lu­pu, consilierul judeţean Vasile Câ­­tea, precum şi Maricel Popa, se­cretar de stat în cadrul Minis­te­rului Energiei.
 

Comentarii