Ghiozdanul copilului e prea greu? Iată testul simplu prin care poţi verifica acest lucru

marți, 05 august 2014, 17:24
1 MIN
 Ghiozdanul copilului e prea greu? Iată testul simplu prin care poţi verifica acest lucru

Părinţii pot verifica dacă ghiozdanul copilului lor este prea greu printr-un test simplu, susţine un fizioterapeut german.

Cu ghiozdanul în spate, copilului i se cere să stea într-un picior şi să-şi ţină echilibrul. Dacă reuşeşte să facă acest lucru, atunci este puţin probabil ca muşchii spatelui copilului să fie suprasolicitaţi, spune Cornelia Goetz, fizioterapeut în Breitnau.

Ea respinge vechea regulă a intuiţiei aplicată de mulţi părinţi, conform căreia ghiozdanul nu trebuie să cântărească mai mult de 10 la sută din greutatea corporală a copilului, relatează DPA.

De fapt, Goetz subliniază că băieţii şi fetele sănătoase pot transporta fără probleme ghiozdane cu până la o treime din greutatea corpului lor. Într-o epocă în care copiii fac prea puţin exerciţii fizice, căratul ghiozdanului poate fi un lucru bun.

Specialista germană recomandă să nu li se dea copiilor ghiozdane troler pentru a-şi transporta manualele. Deşi acestea preiau sarcina greutăţii de pe spatele şi umerii copilului, a trage un ghiozdan cu roţi poate provoca uşor o răsucire nenaturală a şoldurilor şi coloanei vertebrale. (Agerpres)

Comentarii