Google cere Uber să fie despăgubit cu un miliard de dolari

vineri, 13 octombrie 2017, 11:19
2 MIN
 Google cere Uber să fie despăgubit cu un miliard de dolari

Google și Uber sunt două nume foarte mari din industria de tehnologie care fac parte dintr-un proces masiv ce are în vedere furtul de tehnologie privind mașinile care se conduc singure.

La începutul lunii septembrie, judecătorul care se ocupă de procesul Google vs. Uber a cerut companiei de ridesharing să întocmească un document care ar putea fi critic în stabilirea sentinței.

Este vorba despre un raport pe care Uber l-a comandat atunci când se gândea să achiziționeze Otto, startup-ul de mașini autonome care se află în centrul cazului.

Recent, Alphablet/Google a cerut o amânare a procesului ce a avut loc în data de 10 octombrie pentru a analiza raportul care a fost predat. Waymo susține că numai o parte a documentului a fost produsă și că Uber bate în retragere.

Dosarul depus de Alphabet/Google arată că era necesar mai mult timp pentru a-l destitui pe CEO-ul Uber Travis Kalanick, printre altele. Reclamantul Waymo susține că un fost angajat al companiei, pe nume Anthony Levandowski, a furat fișiere din proprietatea angajatorului, 14.000 la număr, și le-a folosit pentru a începe o nouă companiei.

Este vorba despre compania Otto, startup-ul de tehnologie care are în vedere dezvoltarea de mașini autonome, achiziționat de Uber în august anul trecut pentru suma de 680 milioane de dolari.

Alphabet/Google a cerut Uber Technologies un miliard de dolari daune și scuze publice în procesul împotriva Otto, au declarat surse familiare pentru Reuters. În același timp, Waymo a cerut ca un supraveghetor independent să fie numit pentru a se asigura că Uber nu va mai folosi tehnologia Waymo în viitor, a adăugat sursa.

Aflați amănunte de pe noobz.ro

Comentarii