Greselile frecvente pe care le facem in timpul verii

marți, 26 mai 2015, 22:02
2 MIN
 Greselile frecvente pe care le facem in timpul verii

Vara, anotimpul fara cursuri si cu perioada vacantelor, este sansa fiecarei persoane de a se destinde. Cu toate acestea, repetam aceleasi greseli in fiecare an,  iar acestea ne pot afecta starea de bine si sanatatea. Care sunt cele cinci greseli pe care le facem, uneori fara sa le constientizam, in timpul verii.

Vacantele nu sunt cu adevarat vacante. Vacantele au scopul de a reduce nivelul de stres acumulat in timpul lucrului, dandu-ne timp pentru activitatile preferate. Totusi, odata cu dezvoltarea masiva a  tehnologiei, vacantele nu mai sunt vacante. Potrivit unui studiu realizat de Harris Interactive pentru Glassdoor, citat de Huffington Post, americanii isi iau doar jumatate din concediile platite. Mai mult, 61% dintre respondenti au declatat ca lucreaza in timpul concediului, fiind contactati cu oferte de job-uri de catre colegi (25%), sau de angajator (20%).

Ne expunem prea mult timp la soare. Expunerea la soare este periculoasa pentru piele, pentru ca majoritatea celulelor canceroase se dezvolta pe zonele cele mai expuse radiatiilor solare, asa cum sunt urechile, gatul, buzele si palmele, informeaza Societatea Americana de Cancer (American Cancer Society – ACS). Specialistii recomanda palariile, cremele de protectie solara si ochelarii, precum si un control periodic la dermatolog.

Nu consumam suficiente alimente de vara. Vara putem alege dintr-o diversitate de fructe si legume, iar meniul zilnic ar trebui sa includa alimente sanatoase, acestea fiind surse de energie si vitamine.

Tinem diete pentru a arata bine in costumul de baie. Pentru a arata bine in costumul de baie, multi aleg sa tina cure de slabire. Important de mentionat este ca vacanta la mare nu ar trebui sa fie singura motivatie pentru a avea un stil de viata sanatos, pentru ca sansele de a-l mentine sunt minime.

Nu facem suficienta miscare. Pe vreme caniculara, aerul conditionat ne tine mult timp in casa. Prin urmare, in absenta practicarii sportului obisnuit, specialistii recomanda sa va orientati catre inot pentru a nu fi sedentar pentru o perioada lunga de timp. (Mediafax)

Comentarii