Iaşul a ajuns din urmă Miroslava. Vă puteţi plăti taxele locale online

miercuri, 26 august 2015, 01:56
2 MIN
 Iaşul a ajuns din urmă Miroslava. Vă puteţi plăti taxele locale online

Ieşenii pot achita taxele şi impozitele locale în sistemul naţional electronic de plată online. Sistemul este gestionat de către Agenţia pentru Agenda Digitală a României şi, până recent, în judeţul Iaşi, doar locuitorii din comuna Miroslava beneficiau de o astfel de facilitate.

Primăria Iaşi s-a înrolat în urmă cu câteva săptămâni în sistem, dar, ieri-seară, niciun utilizator încă nu era înscris în site. În schimb, Miroslava are 14 plătitori de taxe online. Achitarea taxelor în mediul virtual are fani în special în Bucureşti, acolo unde sunt înregistraţi aproape 50.000 de utilizatori. Ghiseul.ro pune la dispoziţia utilizatorilor două posibilităţi de achitare a taxelor sau a amenzilor contravenţionale: plată fără autentificare şi plată cu autentificare.

„Pentru secţiunea plată fără autentificare nu sunt necesare date de acces (utilizator şi parolă). Pentru această variantă de plată nu sunt disponibile consultarea în timp real a obligaţiilor de plată şi istoricul tranzacţiilor, astfel putând fi plătite doar taxe şi impozite al căror cuantum vă este deja cunoscut. Dacă aveţi la cunoştinţă valoarea totală a impozitelor şi taxelor datorate, veţi putea efectua plata totală, fără însă să vizualizaţi detaliile şi să beneficiaţi de alte facilităţi”, se arată pe ghiseul.ro.

Potrivit informaţiilor disponibile pe site, plata cu cardul prin sistem nu este comisionată. În cazul plăţii cu autentificare, utilizatorul este obligat să se prezinte la sediul Primăriei Iaşi pentru ridicarea datelor de acces. „Ghiseul.ro pune la dispoziţia utilizatorilor săi cele mai înalte standarde de securitate privind tranzacţionarea în mediul online cu cardul bancar”, se mai precizează pe site. Primăria Iaşi a pus la dispoziţia ieşenilor în trecut un sistem propriu de plată online a taxelor şi impozitelor, dar site-ul în cauză s-a confruntat cu numeroase probleme, iar utilizatorii au reclamat în dese rânduri că nu funcţionează. Municipalitatea a demarat procedurile de înrolare în Ghiseul.ro în primăvara acestui an.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii