De Sănătate

Punem punctul pe știi

Ieri a fost externată fetiţa de şapte ani care a mâncat mătrăgună, planta care a ucis un băieţel înaintea ei

marți, 03 octombrie 2017, 01:50
2 MIN
 Ieri a fost externată fetiţa de şapte ani care a mâncat mătrăgună, planta care a ucis un băieţel înaintea ei

Fetiţa în vârstă de şapte ani care a ajuns zilele trecute la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi în stare gravă după ce a mâncat fructe de mătrăgună a avut o evoluţie bună, fiind deja externată în cursul zilei de ieri. 

Medicii spun că fata i-a povestit mamei sale că, în timp ce se afla la joacă, a mâncat struguri, confundând de fapt fructele de mătrăgună cu bobiţele de struguri. Mama fetiţei nu a ştiut ce se întâmplă, punând totul pe seama oboselii fetiţei, însă, văzând că simptomele se accentuează, a mers cu fetiţa la un spital din Bacău.

„Când a ajuns la noi, avea toate semnele care sugerau că este vorba de o intoxicaţie. La spălătura gastrică care îndepărtează aceste toxine s-au găsit bobiţe negre. De obicei, efectul spălăturii gastrice este mult mai bun dacă se face într-un timp relativ scurt. Aici a fost destul de lung, adică a doua zi de la ingerare. Totuşi, cazul a fost unul rezolvat, cu perfuzie, cu susţinere a parametrilor vitali“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.

Acesta nu a fost singurul caz din acest sfârşit de săptămână. Tot în judeţul Bacău, un băieţel de şapte ani a ajuns în stare critică la spital după ce a mâncat bobiţe de mătrăgună. Deşi iniţial medicii de la spitalul din Bacău au vrut să îl redirecţioneze la un spital de profil din Iaşi, între timp, micuţul s-a stins din viaţă.

 

 

Comentarii