Ieşean dependent de heroină prins cu drogurile în pantofi, la aeroport

luni, 29 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Ieşean dependent de heroină prins cu drogurile în pantofi, la aeroport

Un tânăr din Iaşi a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, după ce a fost prins cu 1,7 grame de heroină. El voia să plece la Copenhaga, în Danemarca.

Dependenţa de droguri de mare risc îl poate trimite după gratii pe un ieşean de 27 de ani. Gruia Todică a fost trimis în judecată la finele săptămânii trecute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi fiind acuzat de trafic de droguri de mare risc. Ieşeanul a ajuns în vizorul legii după ce în iunie 2009 a fost prins în Aeroporul Iaşi cu 1,7 grame de heroină acunse în pantofi. Gruia Todică încerca să plece spre Copenhaga, capitala Danemarcei. Stupefiantele au fost descoperite de un câine, iar după ce i s-a verificat bagajul, anchetatorii au mai descoperit o cantitate asemănătoare de heroină ascunsă într-un guler de blană. Potrivit rechizitoriului, Gruia Todică se ocupa cu traficul de heroină de mai multă vreme. În aprilie 2009, ieşeanul şi iubita sa au plecat la Köln, la furat. La scurt timp s-a întors în ţară şi s-a reapucat de ilegalităţi. „La începutul lumii iunie 2009, inculpatul şi-a procurat diverse cantităţi de heroină, atât pentru consumul propriu, cât şi pentru oferirea spre vânzare altor consumatori“, au spus procurorii DIICOT.

În timpul cercetărilor, Todică a fost bănuit că ar fi avut legături cu o reţea condusă de Vasile Ursariu, un apropiat al clanului Corduneanu. Traficantul era prieten cu un membru al reţelei lui Ursariu, despre care au existat bănuieli că Todică l-ar fi alimentat cu droguri în Penitenciarul Iaşi. „În cursul investigaţiei grupărilor specializate în trafic de persoane, au rezultat indicii cu privire la faptul că unii membri ai acestora, aflaţi în detenţie, au organizat operaţiuni de trafic de droguri în penitenciar. Indiciile iniţiale cu privire la furnizarea de către Todică Gruia de canabis lui Jugravu Costel nu au fost confirmate de probele administrate în cursul urmăririi penale“, au concluzionat procurorii. Reţeaua lui Ursariu se ocupa cu traficul de persoane, în prezent membrii acesteia fiind condamnaţi la închisoare.

Comentarii