N

Ieşeni, aveţi şanse să primiţi banii înapoi, dacă aţi plătit prea mult la căldură!

N

joi, 10 aprilie 2014, 22:50
3 MIN
 Ieşeni, aveţi şanse să primiţi banii înapoi, dacă aţi plătit prea mult la căldură!

\N

În urma controalelor Dalkia şi ale Primăriei, s-a dovedit că facturile acestor familii au fost încărcate nelegal de către asociaţie. Verificările continuă la asociaţiile la adresa cărora există plângeri. Ieşenii nemulţumiţi de repartizarea costurilor la încălzire pot suna la la Dalkia Termo, la numărul gratuit 0.800.800.123.

Peste 150 de familii care primesc căldură în sistem centralizat îşi vor primi banii înapoi, după ce au fost încărcate pe listele de plată pe tot parcursul sezonului de încălzire. Aceste cazuri au ieşit la suprafaţă după ce ieşenii s-au plâns că listele de întreţinere nu sunt corecte, iar consumul de agent termic este împărţit în cadrul asociaţiilor doar la abonaţii sistemului centralizat, şi nu la toţi locatarii.

„Verificările continuă“

În urma controalelor derulate de Primărie şi Dalkia Termo Iaşi, listele de plată ilegale au fost recalculate retroactiv, iar sumele în plus au fost returnate persoanelor în cauză. „156 de familii din Iaşi şi-au primit banii înapoi, care au fost plătiţi în urma repartizării ilegale a costurilor de către administratorii asocia­ţii­lor. Este un rezultat al bunei colaborări dintre Dalkia, Primăria Municipiului Iaşi şi Autoritatea Naţională de Regle­mentare a Serviciilor Comunitare. Verificările vor continua şi pentru celelalte asociaţii unde există încălcări ale legii privitoare la costurile cu căldura, în momentul în care vom primi de la municipalitate dosarele complete, spre analiză“, a declarat ieri Ana-Maria Ică­toiu, directorul comercial al Dalkia Termo Iaşi. Majoritatea familiilor care au avut câştig de cauză împotriva calculelor ilegale de pe listele de plată locuiesc în cartierul Dacia. Este vorba de Asociaţia de locatari Dacia Bloc R5 PT 11 Dacia – Bl.R5, Sc.B, Asociaţia de proprietari PT 11 Dacia II şi Asociaţia de proprietari D3, D4 Simionescu nr.10. Restul familiilor care şi-au primit banii înapoi fac parte din Asociaţia de proprietari TV 5, Bloc P11A, Asociaţia de proprietari Cuza Vodă, Asociaţia de proprietari PT6A şi Asociaţia de proprietari Bl.O11. În schimb, astfel de probleme au fost semnalate pentru 125 de asociaţii. Oficialii de la Dalkia au mai transmis că 36 de asociaţii au refăcut calculele pe listele de plată, însă doar pentru luna februarie, astfel că autorităţile locale le-au solicitat modificarea listelor pentru tot sezonul de încălzire.

Unde vă adresaţi

Pe de altă parte, alte 78 de asociaţii nu au respectat termenul impus de municipalitate pentru intrarea în legalitate cu listele de întreţinere. „Un exemplu negativ este oferit de către trei asociaţii de proprie­tari, reclamate în mod repetat de către ieşeni, în care administratorii continuă să încalce legea în mod intenţionat, refuzând să repartizeze corect şi legal costurile pentru încălzire. În aceste cazuri, Primăria a demarat procedurile legale împotriva administratorilor în cauză, în interesul cetăţenilor nedrep­tăţiti şi încărcaţi ilegal pe listele de întreţinere“, a mai spus Ana-Maria Ică­toiu.

Persoanele care au suspiciuni în legătură cu listele de plată în ceea ce priveşte repartizarea costurilor pentru apă caldă şi căldură pot suna la Dalkia Termo Iaşi la numărul de telefon 0.800.800.123, care este gratuit şi non-stop sau pot trimite un mail la adresa iasi@dalkia.ro. Aceştia mai au posibiltitatea să facă o reclamaţie la Biroul de Relaţii cu Clienţii din Calea Chişinaului nr. 25.

Comentarii