Important forum de administraţie în Polonia, cu invitaţi de marcă din toată Europa şi participare de la Iaşi

marți, 12 septembrie 2017, 16:15
1 MIN
 Important forum de administraţie în Polonia, cu invitaţi de marcă din toată Europa şi participare de la Iaşi

Ca în fiecare început de septembrie, staţiunea montană Krynica Zdroj, din sudul Poloniei, a găzduit Forumul Economic – o întâlnire anuală a elitelor economice şi politice. La cea de-a 25-a ediţie au participat peste 3.000 de invitaţi şi 500 de jurnalişti din 60 de ţări, se arată într-un comunicat al Euronest, asociaţia Consiliilor Judeţene din Regiunea de Nord-Est. 

Euronest a fost reprezentată de preşedinţii CJ Neamţ şi Suceava, Ionel Arsene, respectiv Gheorghe Flutur, vicepreşedintele CJ Vaslui, Vasile Marciuc, de Marieta Afilipoaie, şefa Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă a CJ Iaşi. Directorul executiv al asociaţiei, Alina Popa, a moderat discuţia care a avut ca temă „Serviciile publice – forţa motrice a dezvoltării urbane“. Dezbaterea a comparat facilităţile oferite de administraţiile locale/regionale sectorului serviciilor şi impactul acestui sector în dezvoltarea oraşelor mari.

Participanţii au conchis că modelele economice se transformă indiferent de gradul de dezvoltare al ţării, iar politicile de susţinere trebuie să se adapteze noilor nevoi specifice care ţin de asigurarea de resurse umane calificate, servicii publice de calitate şi de o strategie clară, cu un plan de implementare asumat dincolo de ciclurile electorale. Printre invitaţii speciali la forum s-au numărat preşedintele Poloniei – Andrzej Duda, preşedintele Georgiei – Giorgi Margvelaşvili, al Macedoniei – George Ivanov, foştii preşedinţi ai României, Traian Băsescu, şi Ucrainei, Viktor Iuşcenko. 

Comentarii