IMPORTANT! S-au stabilit datele examenelor de admitere în clasa a V-a. Unele se suprapun

vineri, 10 noiembrie 2017, 10:50
2 MIN
 IMPORTANT! S-au stabilit datele examenelor de admitere în clasa a V-a. Unele se suprapun

S-au stabilit datele de susţinere a examenului de admitere pentru clasa a V-a. Spre deosebire de anii trecuţi, când elevii aveau posibilitatea să susţină examenul la majoritatea liceelor bune din Iaşi pentru a se asigura că intră la unul dintre acestea, anul acesta există cazuri în care datele corespund.

Astfel, Colegiul Naţional Iaşi şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi vor susţine examenele în aceiaşi zi, pe 12 mai.

Şi cei care ar fi vrut să îşi încerce şansele la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, dar şi la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, la clasele de matematică, nu vor mai putea face asta pentru că examenele se susţin, în ambele cazuri, pe data de 5 mai.

Având în vedere că orice evaluare specifică finalului ciclului de școlarizare plasată în timpul anului școlar își pierde relevanța, iar implicarea elevilor în competiții și concursuri pentru admiterea în clasa a V-a pe durata a cinci luni calendaristice afectează dezvoltarea psihoemoțională a copilului și creează un disconfort evident familiei acestuia, considerăm că este nevoie de un efort comun al școlilor și al instituției noastre, în vederea ameliorării acestor practici. Chiar dacă nu are atribuții directe în organizarea testărilor, Inspectoratul Școlar Județean asigură suportul și consultanța necesare susținerii acestora și își asumă responsabilitatea monitorizării lor, având în vederea interesele, nevoile și așteptările elevilor și ale părinților, în condiții nediscriminatorii, de legalitate și de transparență.”, a declarat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, Inspector Școlar General al I.S.J. Iași.

DATE EXAMENE

O altă noutate anul acesta este şi faptul că Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi nu va mai organiza admiterea în cadrul concursului de informatică din luna ianuarie.

Testările se fac numai în unităţile de învăţământ în care numărul de elevi înscrişi este mai mare decât numărul de locuri pentru clasa a V-a. De asemenea, toate unităţile şcolare care organizează testare vor comunica în perioada premergătoare evenimentului, pe site şi prin serviciul secretariat, informaţiile referitoare la numărul de locuri, calendarul înscrierilor şi al testărilor, disciplinele la care se susţine proba şi modele de subiecte, perioada şi documentele necesare pentru depunerea dosarului de înscriere în clasa a V-a.

Comentarii