Împuşcată de soţ din cauza banilor de nuntă ai fiului

marți, 23 decembrie 2014, 02:56
2 MIN
 Împuşcată de soţ din cauza banilor de nuntă ai fiului

Femeia este în stare gravă la un spital ieşean, iar agresorul s-a sinucis.

Botoşăneanca împuşcată duminică de soţ este internată în stare critică la Spitalul de Neu­ro­chirurgie din Iaşi, medicii fiind rezervaţi să se pronunţe asupra şanselor sale de supra­vieţuire.

Femeia în vârstă de 53 de ani este intubată şi ventilată mecanic, şi deocamdată a fost operată o singură dată la Spitalul „Sfântul Spi­ridon“ pentru drenarea sângelui acumulat în cavitatea pleurală. „Pacienta a fost preluată cu un hemotorax bilate­ral, adică sângerare abundentă după împuşcare, şi cu o plagă împuşcată în zona coloanei cervicale, acolo unde au fost găsite fragmente de alice. Femeia este în comă indusă şi internată cu prognostic rezervat“, a spus prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Azi, o echipă pluridisciplinară de medici ieşeni va decide dacă pacienta va fi operată a doua oară, pentru a închide plaga. Deocamdată, potrivit reprezentanţilor Spitalului de Neurochirurgie, pacienta este în stare critică, prezintă numeroase bucăţi de alice în zona împuşcată, iar dacă se va salva, va rămâne para­lizată. „Pacienta va mai fi operată, vom decide asta în cursul zilei de azi, pentru că trebuie să închidem plaga respectivă. Absenţa reflexelor poate însemna că există o mare probabilitate ca pacienta să rămână paraplegică, însă ne vom pronunţa după ce va fi detubată“, a explicat dr. Marius Dabija, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie.

Pacienta, din comuna Şendriceni, judeţul Botoşani, a fost împuşcată de soţul său, care s-a sinucis după ce şi-a rănit nevasta. Potrivit primelor informaţii, conflictul dintre cei doi ar fi pornit din cauză că bărbatul ar fi cheltuit banii pe care femeia îi trimisese din Italia pentru nunta fiului lor.
 

 

Comentarii