În genunchi!

miercuri, 17 aprilie 2013, 01:50
4 MIN
 În genunchi!

CSMS Iaşi s-a umplut de penibil în jocul de luni, cu Viitorul Constanţa, pierdut în Copou n mai trist decât rezultatul a fost modul în care jucătorii ieşeni s-au prezentat. Antrenorul Ciobotariu îşi pierde postul dacă Iaşul nu bate sâmbătă, la Severin

 

 
Dacă până acum fotbaliştii de la CSMS Iaşi au avut o mulţime de alibiuri legate de rezultatele slabe înregistrate în acest an, rezultatul de luni, 1-2 cu Viitorul Constanţa, în Copou, nu poate fi scuzat! Circumstanţele atenuante puse pe tapet în etapele precedente au căzut pe capete în partida din prima zi a săptămânii în curs. Să trecem în revistă câteva dintre ele.
1. Valoarea adversarului. Viitorul a arătat ca o echipă care ştie să ţeasă doar pentru că Iaşul i-a permis acest lucru, mijlocul gazdelor fiind frânt. Constănţenii au etalat serioase carenţe defensive, iar lipsa de experienţă a oaspeţilor a generat destule naivităţi ce puteau fi speculate de o echipă ancorată în joc. În ceea ce priveşte golurile oaspeţilor, acestea au apărut în urma unor erori mari defensive ale gazdelor.
2. Motivaţia financiară. Dacă şefii clubului ieşean au păcătuit până acum la capitolul prime de joc, achitând un singur bonus în acest sezon, înainte de meciul cu Viitorul s-a promis o sumă frumuşică, ce putea fi încasată imediat după joc.
3. Aportul publicului. Aproape 4 000 de oameni au înfruntat o vreme capricioasă pentru a sprijini echipa Iaşului, existând momente în care întreaga tribună B scanda numele oraşului.
4. Arbitrajul. Temerile legate de Cristi Balaj, care a avut mai multe momente anti-Iaşi în trecut, s-au dovedit neîntemeiate, băimăreanul conducând corect un joc în care i-a lăsat pe oaspeţi cu un om mai puţin cu 13 minute înainte de final.
Trăgând linie, vina pentru înfrângerea care seamănă cu o piatră de moară legată de piciorul echipei într-un moment extrem de favorabil pentru evadarea din subsol, o poartă în întregime “vestiarul” CSMS, începând cu antrenorul principal, Liviu Ciobotariu, care nu a reuşit să insufle jucătorilor starea de motivare necesară pentru a se impune şi terminând cu jucătorii, care, cu excepţia lui Milea, nu au dreptul să se uite liniştiţi în oglindă după partida de luni. Pe lângă gafele individuale inexplicabile care au apărut şi în duelul cu Viitorul, când Avrămia a fost campion, eroarea sa de pe final anulând, practic, o remiză care ar fi ţinut Viitorul lângă CSMS, dureroasă a fost atitudinea fotbaliştilor ieşeni. După ce au intrat timoraţi în joc, lipsiţi de determinare şi agresivitate, jucătorii gazdă au mai şi căzut fizic în actul doi, când oaspeţii au zburdat chiar şi cu un om mai puţin.
Drept urmare, la capătul celui mai slab joc făcut de ieşeni în Copou, în actualul campionat, victoria constănţenilor a părut firească.
 
CSMS-catalog
 
Irimia (4,5) – o intervenţie bună, la voleul lui Chiţu, în prima repriză; a luat primul gol pe colţul scurt.
Mihălăchioaie (4,5) – a avut probleme serioase cu Chiţu, nu a ţinut bine linia la primul gol.
Tincu (4,5) – sigur în prima repriză, a căzut după pauză.
Avrămia (3,5) – a gafat decisiv pe finalul meciului, când a generat golul lui Alibec.
Vladu (5,5) – cel mai activ şi cel mai sigur fundaş.
Milea (6,5) – a deschis scorul, a muncit mult.
Straton (4,5) – gafe multiple.
Mitic (4,5) – şters, a fost neinspirat în minutul 47, când, în locul unui şut dintr-o poziţie bună, a încercat să-i paseze lui Moutinho.
Tudor (5,5) – a pierdut multe mingi, dar a dat câteva pase bune, inclusiv cea de la golul lui Milea.
Moutinho (4) – pe linia obişnuită: dezamăgitor.
Pătulea (5) – s-a zbătut mult, fără folos.
Herghelegiu (4) – nu a reuşit să intre în joc.
Cl. Ionescu (5) – a adus o notă de prospeţime.
Gado a intrat în minutul 82.
 
Ultimatum pentru "Ciobi"
În ciuda unei înfrângeri neaşteptate, dureroase, Iaşul nu este condamnată la retrogradare, diferenţa de cinci puncte faţă de locurile salvatoare fiind recuperabilă în cele opt jocuri rămase de disputat, jocuri în care CSMS întâlneşte adversari abordabili. Pentru ca teoria calculelor să aibă legătură şi cu practica, gruparea din Copou trebuie să se trezească rapid, câştigarea partidei de la Severin, de sâmbătă, fiind una dintre bornele care trebuie atinse. Partida de sâmbătă este capitală şi pentru antrenorul Liviu Ciobotariu, care va fi înlocuit dacă echipa pe care o pregăteşte nu câştigă în Mehedinţi, în aceste zile urmând a fi finalizată ordinea variantelor de înlocuire a tehnicianului de pe o listă care, la cald, după joc, cuprindea foarte multe nume.
 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii