Încă şapte cluburi închise în Iaşi după verificările ISU. Aflaţi care sunt acestea

vineri, 13 noiembrie 2015, 02:59
1 MIN
 Încă şapte cluburi închise în Iaşi după verificările ISU. Aflaţi care sunt acestea

Alături de acestea a fost închis spectacolelor şi Ateneul Tătăraşi.

Primarul interimar Mihai Chirica a anunţat ieri închiderea unor noi cluburi. Potrivit edilului, măsura a fost luată în urma controalelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) în cadrul unei acţiuni coordonate de primărie. Verificările au vizat existenţa sau nu a avizului ISU pentru prevenirea incendiilor.

Chirica a precizat că este vorba despre cluburile Curtea Berarilor, Underground, La Bază, Skin, Fratelli, Biblioteque şi Teatrul Fix. Dintre cele şapte localuri anunţate de Chirica, unul (La Bază) a fost închis de către proprietari la câteva zile după tragedia din Clubul Colectiv.

„Barurile vor fi închise până când ISU va spune să se deschidă“, a comunicat Chirica.

Totodată, el a anunţat şi suspendarea activităţii la Ateneul Tătăraşi.

„Nu vom mai ţine spectacole la Ateneu pentru că, fiind făcute verificări în conformitate cu noua lege, două trape de fum de pe tavanul Ateneului sunt nefuncţionale; s-a luat legătura cu o firmă care poate aduce motoraşele care să deschidă automat trapele“, a mai spus Chirica.

Ulterior, conducerea Ateneului a anunţat prin intermediul unui comunicat că au fost amânate mai multe spectacole în perioada 13 – 21 noiembrie, iar biletele deja achiziţionate pot fi păstrate pentru următoarele reprezentaţii, sau spectatorii pot intra în posesia contravalorii acestora, la sediul instituţiei.

Comentarii