Începe procesul avocatei îndrăgostite de un interlop

marți, 23 iunie 2015, 01:55
2 MIN
 Începe procesul avocatei îndrăgostite de un interlop

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis, ieri, că rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în cazul avocatei Alina Scafaru, dar şi al interlopului ieşean Florin Rotariu, a fost legat întocmit.

Magistraţii au dispus începerea judecăţii în acest dosar în care cei doi se află în arest preventiv. Următorul termen de judecată din acest caz a fost stabilit de Curtea de Apel Iaşi pentru 14 iulie.

Potrivit anchetatorilor, Florin Rotariu, cunoscut în mediul infracţional ieşean sub numele de “Cap de Porc”, i-a promis unui agent din penitenciar suma de 1.000 de euro pentru ca acesta să-i aducă în spatele gratiilor opt telefoane mobile, un încărcător de telefon şi o cantitate neprecizată de băuturi alcoolice. Rotariu a mai discutat despre “oferta” sa cu agentul şi pe 24 aprilie, angajatul închisorii mergând la autorităţi şi denunţând fapta.

Pe 26 aprilie, iubita interlopului ieşean, Alina Scafaru, avocat în Baroul Vaslui, i-a dat oferit 1.000 de euro unui amic de-al interlopului, Aurel Craiu, acesta din urmă urmând să îi remită banii agentului de penitenciar. Acest lucru s-a întâmplat în aceeaşi zi, însă autorităţile au aşteptat ca agentul să-i cumpere bunurile lui Florin Rotariu şi ca acesta să fie prins în flagrant. Pe 27 aprilie, la orele după-amiezii, agentul i-a remis lui “Cap de Porc” cele solicitate, procurorii efectuând un flagrant ce i-a incriminat pe cei implicaţi în acest caz. 

Comentarii