Începe reabilitarea primului lot de 46 de parcuri de joacă din cartiere

luni, 18 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 Începe reabilitarea primului lot de 46 de parcuri de joacă din cartiere

În total vor fi modernizate 100 de locuri de joacă.

Municipalitatea are undă verde să semneze cel de-al doilea contract privind reabilitarea a unor noi spaţii de joacă. Este vorba despre 46 de amplasamente din diverse zone ale oraşului. Lucrările vor fi efectuate de către Sport Play System SRL din Cluj, pentru suma de 5,56 milioane lei. Iniţial, celălalt participant la licitaţie, asocierea Ischia SRL Galaţi – Con Ted Company SRL Iaşi, a contestat atribuirea, dar, ulterior, a renunţat la demers.
 
În orice caz, asocierea a câştigat un alt lot scos la licitaţie de Primărie, pentru reabilitarea altor 47 de amplasamente (6,2 milioane lei), lista acestor parcuri fiind publicată de „Ziarul de Iaşi“ în luna august. Cele 46 de amplasamente care fac obiectul contractului cu Sport Play System se află în zone precum Copou, Centru, Podul de Fier, Tudor Vladimirescu, Tătăraşi, Grădinari, Baza 3, Podu Roş, Cantemir, Cetăţuia, Clopotari, Nicolina, Frumoasa şi Galata.
 
Celelalte 47 de amplasamente, unde contractul a fost adjudecat de asocierea condusă de Ischia SRL, se află în zone precum Mircea cel Bătrân, Alexandru cel Bun, Dacia, Gară, Moara de Foc, Canta, Păcurari, Toma Cozma, Tătăraşi, Copou, Nicolina şi Cantemir. Modernizarea celor aproape 100 de locuri de joacă a fost anunţată încă din anul 2015, dar prima licitaţie organizată a fost anulată după ce Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a confirmat unele nereguli în întocmirea caietului de sarcini. 

Comentarii