Inedit proiect european împotriva violenţei, la o şcoală gimnazială din Iaşi

luni, 09 octombrie 2017, 01:50
2 MIN
 Inedit proiect european împotriva violenţei, la o şcoală gimnazială din Iaşi

Şcoala Gimnazială „George Coşbuc“ Iaşi demarează astăzi activităţile din cadrul proiectului european En route contre le harcèlement (Pe drumul împotriva violenţei), alături de parteneri din Grecia, Italia şi Spania. 

În perioada 9-13 octombrie 2018, la Şcoala „Coşbuc“ are astfel loc cea de-a treia reuniune de formare şi realizare de activităţi în cadrul acestui proiect de parteneriat strategic Erasmus ^ KA 2 în limba franceză, pe care şcoala îl deru­lează între 1 septembrie 2016 şi 31 august 2018. Împreună cu oaspeţii veniţi din Spania, Grecia şi Italia, 15 elevi şi 5 profesori, echipa de proiect va derula mai multe activităţi legate de tema proiectului, le harcèlement (vio­lenţa şcolară). Fenomenul harcèlement (bullying) şi amploarea pe care o ia pe internet sau în afara lui este o realitate care se întâlneşte în toate sistemele de învăţământ din ţările partenere.

„Consecinţele asupra echilibrului psihic şi asupra inserţiei sociale a elevilor şi adolescenţilor, victime ale hărţuirii, sunt prea grave ca să nu acţionăm împreună. Se impu­ne deci o conştientizare colectivă şi o mobilizare comună şi durabilă a adulţilor, părinţi şi echipa edu­cativă, din instituţiile parte­nere pentru a lupta împotriva acestei forme de violenţă. Credem cu tărie că atât victimele, cât şi hăr­ţuitorii au nevoie să mediteze la ceea ce reprezintă acest fenomen extrem de grav, pentru a putea ori să-i răspundă cu încredere, ori să diminueze acţiunile violente“, precizează echipa de proiect. Întreaga echipă internaţională va realiza mai multe vizite culturale, la Palatul Culturii, la Biblioteca Tehnică a Universi­tăţii Tehnice Gheorghe Asachi, Uni­versi­tatea „Al.I. Cuza“, la Tea­trul Naţional, dar şi la Târgu Neamţ şi Gura Humorului. Toate aceste activităţi vor fi prilejul extraordinar pentru elevi de a-şi exersa competenţele lingvistice în limba franceză, dar şi engleză. 

Comentarii