De Business

Punem punctul pe știi

Inginer de la Hidroelectrica, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă

vineri, 04 august 2017, 14:30
1 MIN
 Inginer de la Hidroelectrica, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă

Un fost şef de laborator la Urmărirea Comportării Construcţiilor Hidrotehnice din cadrul SC Hidroelectrica – Sucursala Bistriţa, în prezent inginer la aceeaşi societate, a fost trimis în judecată de DNA, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi "aranjat" subcontractarea unor lucrări publice către propria firmă.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2010, Neculai Catană, a lăsat să se înţeleagă că are influenţă pe lângă angajaţi din cadrul SC Hidoelectrica – Sucursala Bistriţa şi a pretins de la administratorul unei firme ca, în schimbul atribuirii unor contracte de mentenanţă la obiective hidroenergetice, să fie subcontractate o parte din lucrări către o societate pe care Catană o controla în mod direct. Astfel, în perioada 2010 – 2012, firma respectivă a încheiat şase contracte cu SC Hidroserv Bistriţa şi SC Hidroserv Slatina, în baza cărora a încasat suma totală de 2.368.784 de lei.

”Cele şase contracte încheiate au avut ca obiect reabilitări interioare, exterioare şi platforme, refacere protecţie maluri, defrişări vegetaţie”, se arată într-un comunicat al DNA. La rândul sau, societatea respectivă a virat, în baza unor contracte, către firma lui Catană suma de 2.186.860 de lei, beneficiul net al acestuia din urmă fiind în cuantum de 987.498 de lei. În cauza, a fost dispusă măsură asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inginerului de la Hidroelectrica. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ, cu propunere de a se menţine măsurile preventivă şi asiguratorie dispuse în cauză. 

Comentarii