Intrăm în Anul Nou Chinezesc – Anul Oii sau al Caprei Verzi de Lemn

joi, 19 februarie 2015, 11:29
2 MIN
 Intrăm în Anul Nou Chinezesc – Anul Oii sau al Caprei Verzi de Lemn

Pe 19 februarie 2015, la a doua Lună Nouă de după solstiţiul de iarnă, începe – potrivit calendarului chinezesc – Anul Oii sau al Caprei Verzi de Lemn.

Anul Oii sau al Caprei este al 4713-lea în calendarul chinezesc şi se va încheia pe 7 februarie 2016, fiind urmat de Anul Maimuţei. Cele mai favorabile luni ale anului guvernat de semnul Capre Verzi de Lemn sunt: iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie.

2015 este un an în care folosirea abilităţilor mentale va fi mai importantă decât forţa brută, iar bunul simţ şi înţelepciunea vor face ca pornirile agresive să pălească. Capra sau Oaia reprezintă o energie Yin, un simbol al păcii, al coexistenţei armonioase şi al liniştii. Numeroase evenimente ce s-au desfăşurat pe parcursul ultimilor ani vor avea parte de soluţii. Capra, identificată drept partea Yin a duetului Yin&Yang, partea feminină, este mai calmă, fiind atrasă de poezie, artă şi soluţionarea problemelor într-o manieră lipsită de conflict. Yin este şi un simbol al primăverii, timpul când noile ramuri încep să se înalţe spre cer, şi al începuturilor, al dezvoltării şi evoluţiei. Lemnul din această combinaţie este simbolul tuturor lucrurilor vii, al procesului de reînviere, fiind asociat cu copacii.

În acest an vor exista şi perioade tulburi, în zodia Dragonului (de la echinocţiul de primăvară de pe 21 martie 2015, până pe 21 aprilie), şi în special în zodia Bivolului (de la solstiţiul de iarnă, din 22 decembrie 2015, până pe 20 ianuarie 2016).

În 2015 nativii mai comozi vor fi împinşi spre o viaţă activă. În plan financiar sunt favorizate persoanele născute în zodiile Şobolan, Capră, Maimuţă, Mistreţ. În plan sentimental le va merge bine celor din zodiile Câine, Şarpe, Tigru, Cocoş şi Capră. La capitolul sănătate cei din Dragon, Iepure şi Bivol trebuie să fie ceva mai atenţi, mai disciplinaţi. Cei născuţi sub acest semn zodiacal sunt persoane calme din fire şi au totodată posibilitatea de a-şi păstra echilibrul energetic. Sunt caracterizate de o voinţă de fier, o capacitate imensă de rezistenţă şi un spirit întreprinzător de invidiat.

Semnul oii sugerează succesul, Oaia este un simbol al artei, asociat cu liniştea şi evoluţia spirituală. Capra de Lemn este simbolul chinezesc al păcii, armoniei şi seninătăţii, iar anul 2015 va fi unul în care conflictele, indiferent de scara la care se desfăşoară, vor fi aplanate. La nivel global, provocările războiului se vor face din ce în ce mai puţin simţite şi auzite şi vom avea un an al compromisurilor şi acalmiei. 2015 este un an universal de vibraţie 8, ceea ce reprezintă o încărcătură pozitivă şi prosperitate, cifra 8 fiind simbolul bogăţiei, al banilor şi al împlinirilor.

Aflaţi amănunte de pe agerpres.ro

 

Comentarii