Iohannis: Negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat

luni, 24 februarie 2014, 17:45
2 MIN
 Iohannis: Negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că "negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat".

"Negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat. Această situaţie va fi adusă la cunoştinţa şi în dezbaterea Delegaţiei Permanente. (…). Acolo se va trage o concluzie", a spus Iohannis.

Întrebat ce se va întâmpla la Delegaţia Permanentă, Iohannis a răspuns: "Probabil, Delegaţia Permanentă va constata acelaşi lucru, că negocierile au eşuat şi că nu putem să continuăm în această formă de colaborare nonexistentă. Şi atunci probabil un posibil prim pas este retragerea miniştrilor noştri din Guvern".

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că eventuala retragere a miniştrilor liberali din Guvern "nu este o decizie reversibilă".

"Nu ştiu care este motivaţia PSD sau USD, dar probabil această chestiune va apărea poate un pic mai încolo şi vom şti cu toţii care a fost motivul exact. (…) Noi nu suntem chiar un partid care merge la cerşit, să intrăm şi noi în Guvern. Noi suntem un partid care a intrat în acest Guvern ca şi partener împreună cu PSD. În consecinţă, noi, care nu am cerut absolut nimic în plus, nu am cerut absolut nimic de la PSD, nu am cerut nicio funcţie PSD-ului. Nu am discutat argumentele PSD, ci am discutat argumentele noastre de ce trebuie să intrăm la guvernare cu această nouă formulă", a mai declarat Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că a luat în calcul să renunţe la dorinţa de a deveni vicepremier şi ministru de Interne, însă conducerea PNL a fost pentru menţinerea deciziei iniţiale. (Mediafax)

Comentarii