Joi apare primul ghid de trasee cicloturistice din zona Moldovei

marți, 28 octombrie 2014, 18:46
2 MIN
 Joi apare primul ghid de trasee cicloturistice din zona Moldovei

Evenimentul are loc la CUIB – Clubul Urban de Iniţiative Bune care se află vis a vis de Colegiul Naţional, în zona Râpei Galbene şi este organizat de „Pro Bike Adiction”, de la ora 18.

Ieşenii interesaţi de excursii pe bicicletă şi vacanţe inedite dincolo de confortul unei maşini sunt invitaţi joi, 30 octombrie, începând cu ora 18 la lansarea primului Ghid de trasee cicloturistice din zona Moldovei. Evenimentul are loc la CUIB – Clubul Urban de Iniţiative Bune care se află vis a vis de Colegiul Naţional, în zona Râpei Galbene şi este organizat de „Pro Bike Adiction”.

Ghidul este realizat în cadrul proiectului „Cicloturismul ca soluţie”, finanţat prin programul naţional „Idei din Ţara lui Andrei”. Ghidul va putea fi descărcat gratuit de pe www.ProBikeAddiction.ro, din 30 octombrie.

Cu ajutorul acestui ghid, ieşenii îşi pot alege traseele potrivite pentru drumeţiile cu familia ori cu prietenii, ocolind astfel traseele periculoase.

ProBikeAddiction a gândit acest ghid pornind de la ideea că orice loc are frumuseţea lui şi merită descoperit cu adevărat, indiferent dacă este un sat sărac sau o staţiune căutată. În ghidul de trasee ne-am concentrat atenţia pe zona Grupului de Acţiune Locală „Ştefan cel Mare”, adică pe 14 comune din judeţele Iaşi şi Vaslui, care la prima vedere nu au nimic de oferit. Cele 10 trasee propuse şi alte tot atâtea variante scot în evidenţă frumuseţile naturale, culturale şi tradiţionale ale locurilor. Veţi intra în atmosferă printr-o serie de fotografii asociate fiecărui traseu în parte şi prin poveşti, legende şi istorii aflate de la săteni”, a declarat Ioana Popa, cofondator şi PR în cadrul Pro Bike Adiction.

Aceasta mai mărturiseşte faptul că dacă din fuga maşinii pot să ne scape detalii,turismul pe bicicletă reprezintă o adevărată experienţă de viaţă pentru că interacţionăm mai uşor cu persoanele din jurul nostru şi cu mediul înconjurator. 

Comentarii