La Iaşi au căzut 37 de litri de apă pe metru pătrat

joi, 13 octombrie 2016, 01:54
1 MIN
 La Iaşi au căzut 37 de litri de apă pe metru pătrat

Precipitaţiile abundente căzute în ultimele zile au creat mai multe probleme pe raza municipiului Iaşi. Potrivit unei informări prezentate ieri de către primarul Mihai Chirica, nu au fost evenimente deosebite, dar au existat mai mulţi copaci care au căzut pe autoturisme.

În unele zone, apele au inundat pasajele rutiere şi au îngreunat circulaţia, exemple în acest sens fiind pasajul Galata şi cel din capătul cartierului Canta. „Volumul de precipipaţii a fost unul crescut, de peste 37 litri pe metru pătrat. Cota râului Bahlui este de 167 cm, la jumătate din cota de atenţie. Au fost patru prăbuşiri de arbori“, a declarat primarul Iaşului. Edilul a adăugat că arborii au căzut în parcul Săulescu, pe bd. Carol în zona Parcului Expoziţiei, în Tudor Vladimirescu la căminul T13 şi pe şos. Naţională.

În toate cazurile menţionate, copacii au provocat diverse distrugeri ale autoturismelor parcate în zonă. „Am asigurat un serviciu permanent cu Servicii Publice şi Citadin, Poliţia Locală şi Jandarmeria“, a mai spus primarul. 

Comentarii