Lăcătuş, cu zâmbetul pe buze după semnarea contractului cu CSMS Iaşi

joi, 17 octombrie 2013, 01:50
4 MIN
 Lăcătuş, cu zâmbetul pe buze după semnarea contractului cu CSMS Iaşi
La prima conferinţă de presă ca antrenor la CSMS Iaşi, Marius Lăcătuş a fost optimist. Noul tehnician nu vrea să-şi ducă echipa în cantonament pentru ca jucătorii să fie bine dispuşi şi nu crede că un fotbalist poate paria împotriva echipei proprii.

La o zi după ce a semnat un contract cu CSMS Iaşi, noul antrenor principal al echipei ieşene, Marius Lăcătuş, a participat la o conferinţă de presă în care a fost prezentat de preşedintele clubului, Florin Prunea. Acesta i-a mulţumit public fostului său coechipier de la echipa naţională de fotbal a României pentru faptul că a acceptat oferta CSMS. “E o şansă pentru noi să-l avem pe Marius aici. Jucătorii, mai ales cei tineri, au ce învăţa de la omul Marius Lăcătuş, ca să nu mai vorbesc de planul sportiv. Sunt convins că veţi vedea o altă faţă a echipei de acum înainte” a mai spus Prunea.

Lăcătuş, care a mulţumit celor care i-au făcut oferta, “în primul rând lui Florin”, a avut un discurs care se poartă în momentele de genul celui de ieri: “Am fost convins să vin la Iaşi datorită tradiţiei fotbalistice a acestui oraş, stabilităţii financiare existente la echipă şi bazei sportive foarte bune. N-a fost o alegere simplă, pentru că e greu să pleci de lângă familie, însă am considerat că e o oprtunitate bună pentru mine de a reintra în circuit, după un an şi jumătate. Nu e simplu să atingem obiectivul, promovarea, însă am încredere în lot, în conducere, în suporteri. Iaşul merită o echipă de primă ligă şi vom face totul pentru acest lucru. Promovarea depinde de noi”. Lăcătuş, care a precizat că în Spania, unde a locuit în ultima perioadă, a urmărit meciuri din Liga I, a II-a şi din Cupele Europene, s-a referit la materia primă cu care lucrează: “Din punct de vedere al lotului, orice antrenor spune că e loc de mai bine. Nici numeric nu stăm grozav. Azi am avut doar 16 jucători la antrenament. Sunt şi accidentaţi, mai sunt şi cei doi jucători de la lotul de tineret. Vom vedea dacă mai putem aduce jucători chiar şi până în iarnă. Nu vreau să facem transferuri de dragul transferurilor, însă, dacă putem să ne întărim, trebuie să o facem. Am şi eu cunoştinţe, are şi Florin, vom vedea” a spus tehnicianul, care a evitat să dea un răspuns tranşant vizavi de problemele pe care le-a găsit: “Mă feresc să fac aprecieri, pentru că s-ar putea interpreta. Pot să spun doar că din punct de vedere fizic nu sunt probleme. Acum, important este că jucătorii să se antreneze de plăcere, să vină cu zâmbetul pe buze la stadion. De asta nici nu am vrut să-i duc într-un cantonament acum. Nu avea sens să încărcăm după doar şase meciuri, în condiţiile în care şi aşa s-a lucrat mult în vară. Iar jucătorilor le prinde bine să-i vadă pe cei dragi în jurul lor, nu să stea sub cheie în cantonament. În ceea ce priveşte pariurile, eu nu cred că un jucător poate paria împortiva echipei sale”.

Şeful băncii tehnice ieşene, care a anunţat că va conta pe fotbaliştii care au refuzat să-şi prelungească contractele cu Iaşul, Avrămia şi Herghelegiu, şi că nu are un sistem fix de joc, deşi îi place “4-2-3-1”, s-a referit şi la suporteri: “Lăcătuş nu are o baghetă magică, să facă echipa să joace. Suporterii trebuie să înţeleagă asta. Sun convins însă că doar cu rezultate bune îi vom readuce la stadion”.

Marius Lăcătuş a semnat un contract pe un an şi opt luni cu CSMS, obiectivele fiind promovarea în acest sezon şi menţinerea în Liga I în campionatul următor. În acordul dintre părţi, faţă de lucrurile convenite telefonic, în momentul iniţial al negocierilor, au intervenit mici modificări. Astfel, Lăcătuş va încasa un salariu lunar de 4 500 de euro în Liga a II-a şi va avea mai multe facilităţi şi bonusuri de performanţă. În cazul în care va fi demis, “Lăcă” va încasa 20 000 de euro, aceeaşi sumă trebuind să o plătească în varianta în care părăseşte Iaşul înainte de vara lui 2015. O clauză asemănătoare are în contract şi Prunea, înţelegerea preşedintelui cu Iaşul expirând în vara lui 2014.

 

 

Comentarii