De Business

Punem punctul pe știi

Lucrările la Moldova Center au intrat în prelungiri

Patronul spaţiului de birouri din centrul oraşului susţine că abia după data de 1 iulie 2015 complexul va fi gata.

marți, 26 mai 2015, 01:50
2 MIN
 Lucrările la Moldova Center au intrat în prelungiri

Inaugurarea clădirii de birouri Moldova Center se amână până pe data de 1 iulie 2015. Aşa preconizează omul de afaceri Gheorghe Iaciu, dezvoltatorul acestui proiect. Planurile iniţiale prevedeau ca imobilul să fie dat în funcţiune în cursul acestei luni.

„S-a devansat termenul deoarece nu ne-am încadrat cu constructorul. Au apărut diverse schimbări în cursul lucrărilor şi nu s-au putut încadra în termenul pe care l-au stabilit iniţial. Cel mai important lucru este că trebuie să facem această treabă bine”, a declarat jurnaliştilor „Ziarului de Iaşi” Iaciu. Pe de altă parte, dezvoltatorul Moldova Center se gândeşte serios să demareze un alt proiect similar în Iaşi, despre care spune că este singurul oraş unde va mai investi momentan pe segmentul de birouri.

Totuşi, Iaciu a fost rezervat în declaraţii şi a precizat că mai întâi aşteaptă să finalizeze clădirea aflată acum în renovare pentru ca abia ulterior să tatoneze mai bine piaţa de profil şi să ia o decizie în acest sens. „Deocamdată trebuie să terminăm ceea ce am început. Trebuie să analizăm şi piaţa foarte bine, să nu ne hazardăm. Avem în vedere investiţii pe termen mediu. Pentru mine, sincer vă spun, pe partea de birouri mă orientez doar pe Iaşi. Nu pot să mă întind în mai multe locuri. Ideal este să te concentrezi undeva şi să ai şi o ofertă”, a menţionat Iaciu.

Potrivit informaţiilor anterioare publicate de cotidianul nostru, Iaciu susţine că a investit 15 milioane de euro doar pentru transformarea complexului. Spaţiul total destinat birourilor din Moldova Business Center măsoară 11.500 mp, iar clădirea va dispune de 230 de locuri de parcare pentru clienţi şi chiriaşi, respectiv de 80 de locuri pentru biciclete. Imediat după achiziţionarea Moldova Mall, omul de afaceri spunea că va capitaliza firma cu 27 milioane de euro, bani din care vor fi achitate datoriile şi din care vor fi făcute investiţii. Aproape 1.000 de noi locuri de muncă vor fi create după redarea în folosinţă a acestei clădiri.

Concomitent, omul de afaceri negociază intens cu mai multe companii pentru închirierea clădirii. Totuşi, acesta spune că momentan detalii privind viitorii chiriaşi nu pot fi făcute publice. „Avem negocieri pentru a închiria proiectul unui singur client sau către cinci clienţi. Estimez că cererea de birouri din Iaşi este anul acesta de 35.000 de metri pătraţi, egală cu ofertă”, spunea Iaciu într-un interviu acordat la începutul acestui an publicaţiei de business „Ziarul Financiar”.

 

 

Comentarii